Home

Nieuws

New Holland T6 weer bij de tijd

De T6-serie van New Holland zijn verbeterd. De pers kreeg onlangs een voorproefje, dus toog Trekker naar Lyon (Fr.). Aanleiding voor de update was het aanscherpen van de emissienorm voor uitlaatgassen naar Fase IV. New Holland mikt met deze T6-trekkers op gemengde landbouwbedrijven: een compacte voorladertrekker die ook geschikt is voor zwaar veldwerk.

Foto

 • De nieuwe T6 heeft qua styling veel weg van de zwaardere New Holland T7- en T8-series. Ook heeft de trekker ledlampen in de dagrijverlichting, en is hij standaard uitgerust met led-werklampen. Én het topmodel is te koop in de Blue Power-editie; een fraai trekkertje. <em>Foto's: Bob Karsten</em>

  De nieuwe T6 heeft qua styling veel weg van de zwaardere New Holland T7- en T8-series. Ook heeft de trekker ledlampen in de dagrijverlichting, en is hij standaard uitgerust met led-werklampen. Én het topmodel is te koop in de Blue Power-editie; een fraai trekkertje. Foto's: Bob Karsten

 • De T6-reeks telt vijf viercilindermodellen en slechts één zescilinder. De viercilinders zijn 125 tot 175 pk en de ene zescilinder levert 175 pk. De viercilinders hebben een 4,5-liter commonrailmotor van FPT Industrial, de zescilinder is een 6,7-liter commonrail. De zescilinder en de lichtste viercilinder zijn enkel als Elektro Command leverbaar. De rest van de T6-serie is ook leverbaar als Auto Command.

  De T6-reeks telt vijf viercilindermodellen en slechts één zescilinder. De viercilinders zijn 125 tot 175 pk en de ene zescilinder levert 175 pk. De viercilinders hebben een 4,5-liter commonrailmotor van FPT Industrial, de zescilinder is een 6,7-liter commonrail. De zescilinder en de lichtste viercilinder zijn enkel als Elektro Command leverbaar. De rest van de T6-serie is ook leverbaar als Auto Command.

 • Gelijk even naar binnen. De Auto Command-uitvoering met de Sidewinder II-armleuning doet vertrouwd aan. Isobus-klasse III is mogelijk; daarmee kunnen werktuigen met de trekker communiceren en ze kunnen elkaar aansturen.

  Gelijk even naar binnen. De Auto Command-uitvoering met de Sidewinder II-armleuning doet vertrouwd aan. Isobus-klasse III is mogelijk; daarmee kunnen werktuigen met de trekker communiceren en ze kunnen elkaar aansturen.

 • New Holland heeft de bediening van de Elektro Command herzien met enkele kleine wijzigingen. Deze semi-powershift heeft nu, net als de T5-serie, een automatische modus. Wanneer je deze inschakelt kiest de trekker zelf het volgens New Holland meest efficiënte motortoerental en powershifttrap. De Elektro Command kan worden uitgebreid met een direct aangedreven zeventiende versnelling waarmee een transportsnelheid van 50 km/u mogelijk is, óf 40 km/u bij een lager toerental.

  New Holland heeft de bediening van de Elektro Command herzien met enkele kleine wijzigingen. Deze semi-powershift heeft nu, net als de T5-serie, een automatische modus. Wanneer je deze inschakelt kiest de trekker zelf het volgens New Holland meest efficiënte motortoerental en powershifttrap. De Elektro Command kan worden uitgebreid met een direct aangedreven zeventiende versnelling waarmee een transportsnelheid van 50 km/u mogelijk is, óf 40 km/u bij een lager toerental.

 • In de cabine zijn meer kleine wijzigingen te vinden. Je hebt keus uit drie stoelopties; van een stoel met vering bij lage frequenties tot een stoel met geïntegreerde temperatuurregeling. Voor voorladerwerk is er de optie van een dakpaneel. Standaard is de trekker uitgerust met acht led-werklampen van 10.000 lumen, optioneel 31.200 lumen. IntelliSteer is vanaf nu ook af fabriek leverbaar, of de trekker is hierop voorbereid.

  In de cabine zijn meer kleine wijzigingen te vinden. Je hebt keus uit drie stoelopties; van een stoel met vering bij lage frequenties tot een stoel met geïntegreerde temperatuurregeling. Voor voorladerwerk is er de optie van een dakpaneel. Standaard is de trekker uitgerust met acht led-werklampen van 10.000 lumen, optioneel 31.200 lumen. IntelliSteer is vanaf nu ook af fabriek leverbaar, of de trekker is hierop voorbereid.

 • Onder de gereedschapskist zit een metalen plaat. Zo kun je je eigen, vertrouwde gereedschapskist op de trekker monteren. 'Voor wie liever niet onze hypermoderne gereedschapskist heeft, maar een eigen oudijzerkist', klonk het met een knipoog.

  Onder de gereedschapskist zit een metalen plaat. Zo kun je je eigen, vertrouwde gereedschapskist op de trekker monteren. 'Voor wie liever niet onze hypermoderne gereedschapskist heeft, maar een eigen oudijzerkist', klonk het met een knipoog.

 • New Holland verlengde de wielbasis van de T6-serie. Die is nu bij alle modellen vergelijkbaar met de zescilinder van de vorige generatie. Dit zorgt voor meer ruimte, die New Holland goed kon gebruiken voor de SCR-katalysator en de volumineuzere dieseltank. Laatstgenoemde was een grote wens; de vorige generatie kon bij zwaar werk geen volle werkdag toe met één tank. Met de langere wielbasis belooft New Holland meer rijcomfort en meer tractie.

  New Holland verlengde de wielbasis van de T6-serie. Die is nu bij alle modellen vergelijkbaar met de zescilinder van de vorige generatie. Dit zorgt voor meer ruimte, die New Holland goed kon gebruiken voor de SCR-katalysator en de volumineuzere dieseltank. Laatstgenoemde was een grote wens; de vorige generatie kon bij zwaar werk geen volle werkdag toe met één tank. Met de langere wielbasis belooft New Holland meer rijcomfort en meer tractie.

 • Om aan de Fase IV-emissienorm te voldoen maakt New Holland gebruik van een SCR-katalysator (Selectieve Katalytische Reductie), hetzelfde nabehandelingssysteem als bij de T7-serie. New Holland noemt het <em>ECOBlue Hi-eSCR-technologie</em>. Het verschil met de vorige generatie (Fase IIIB) is dat het aandeel AdBlue-inspuiting groter is. New Holland maakt geen gebruik van een roetfilter.

  Om aan de Fase IV-emissienorm te voldoen maakt New Holland gebruik van een SCR-katalysator (Selectieve Katalytische Reductie), hetzelfde nabehandelingssysteem als bij de T7-serie. New Holland noemt het ECOBlue Hi-eSCR-technologie. Het verschil met de vorige generatie (Fase IIIB) is dat het aandeel AdBlue-inspuiting groter is. New Holland maakt geen gebruik van een roetfilter.

 • De T6 kreeg net als de T5 een 20 cm breder voorladerframe. Voor meer stabiliteit, meer zicht en voor een betere toegankelijkheid voor onderhoud.

  De T6 kreeg net als de T5 een 20 cm breder voorladerframe. Voor meer stabiliteit, meer zicht en voor een betere toegankelijkheid voor onderhoud.

 • De draaicirkel komt volgens New Holland op 4,3 meter. Samen met de SuperSteer-vooras zorgt dit voor een goede wendbaarheid op de kopakker of in nauwe ruimtes. De Terraglide-voorasophanging biedt voorasvering. 28 inch voorbanden zijn mogelijk.

  De draaicirkel komt volgens New Holland op 4,3 meter. Samen met de SuperSteer-vooras zorgt dit voor een goede wendbaarheid op de kopakker of in nauwe ruimtes. De Terraglide-voorasophanging biedt voorasvering. 28 inch voorbanden zijn mogelijk.

 • Met de T6- en T5-series weer up-to-date, is de gehele range van New Holland vernieuwd. Nu is het de beurt aan Case IH en Steyr om hun nieuwe trekkers te tonen.

  Met de T6- en T5-series weer up-to-date, is de gehele range van New Holland vernieuwd. Nu is het de beurt aan Case IH en Steyr om hun nieuwe trekkers te tonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.