Home

Nieuws laatste update:25 apr 2016

Unieke simulator voor T-rijbewijs

Opleidingscentrum Terra in Noord Nederland, New Holland en 3iSIM ondertekenden afgelopen dinsdag op de MBO locatie in Meppel een overeenkomst voor het bouwen van vier trekker-simulators ten behoeve van de opleiding voor het T-rijbewijs. Met deze unieke simulator kan Terra veiliger, schoner, goedkoper én beter opleiden voor het T-rijbewijs.

Veiliger, omdat er geen trekkers de weg op hoeven. Schoner, omdat er geen motoren hoeven te draaien. Dat is ook goedkoper, zowel voor de school als voor de leerling, en beter omdat de simulator situaties kan nabootsen die in de praktijk wel voorkomen, maar niet dagelijks. New Holland gaat voor deze simulatoren de cabines leveren van een T6- of T7-trekker. 3iSIM uit Gieten (Dr.) gaat de unieke simulators bouwen in nauwe samenwerking met New Holland en Terra.

De simulators zijn uniek omdat ze rondom beeld hebben en omdat de cabines op bewegende platforms staan. Die bewegen mee met de beelden die de cursisten zien.

Op de foto ondertekenen Chris Voets (New Holland), Esger Abbink (3iSIM) en Astrid Berendsen (namens Terra) de overeenkomst, onder toeziend oog van projectleider Malko Swelheim en regiodirecteur Meindert Jan Oostland.

Foto

  • Unieke simulator voor T-rijbewijs

Of registreer je om te kunnen reageren.