Home

Nieuws

JCB Loadall met hybride transmissie

JCB introduceerde onlangs een nieuwe Loadall-verreiker. Uniek aan deze machine is de DualTech VT-transmissie, die bestaat uit een combinatie van hydrostaat en powershift in één behuizing.

Tot 19 km/u drijft de hydrostaat de verreiker aan. Daarboven neemt, dankzij een dubbel koppelingspakket, een drietraps powerhift het over. Daar hoeft de chauffeur niets aan te doen en hij merkt ook nauwelijks iets.

Maar hij heeft er volgens JCB wel de voordelen van: bij lage snelheden snel en nauwkeurig werken door de fijngevoelige reactie van de hydrostaat, en op hoge snelheden een goede tractie ontwikkelen. Bovendien is de hydrostaat op lage snelheden het zuinigst met brandstof en de powerhift op hoge snelheden.

De nieuwe transmissie is beschikbaar in drie Agri Pro-modellen. Die hebben elk 7 meter hefhoogte en een hefvermogen van 3,1 of 3,6 of 4,1 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.