Home

Nieuws

Yokohama Rubber neemt ATG over

Alliance Tyre Group (ATG), fabrikant van onder meer landbouwbanden, komt volledig in handen van het Japanse Yokohama Rubber Co. Dat betaalt ruim €1 miljard voor de aandelen.

Per 1 juli 2016 moet de deal geformaliseerd zijn, na onder meer goedkeuring door toezichthouders. Het in landbouw, industrie, constructie en bosbouw gespecialiseerde ATG is actief in 120 landen, vooral in Noord-Amerika en Europa. TREKKER bezocht het in Israël en India gevestigde bedrijf onlangs en deed daarvan verslag in het jongste nummer (331, april). Zie pagina 52 en verder.

Yokohama Rubber voorziet groei in de landbouw. Het bedrijf steekt momenteel veel geld in de ontwikkeling van zeer grote radiaalbanden voor de bouwsector en de mijnbouw. Ook is er een nieuwe fabriek gebouwd voor bus- en vrachtwagenbanden. De verwerving van ATG moet de slagkracht van de groep 'commerciële' banden versterken in een wereldwijde markt.

Foto

  • ATG bracht sinds 2013 55 soepele banden met IF- en VF-technologie op de markt. Hier de IF 600/70 R30. <em>Foto's: Martijn Knuivers</em>

    ATG bracht sinds 2013 55 soepele banden met IF- en VF-technologie op de markt. Hier de IF 600/70 R30. Foto's: Martijn Knuivers

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.