Home

Nieuws

Case gebruikt telemetrie als waakhond

Om de toenemende diefstal van dure agrarische machines tegen te gaan, breidde Case IH zijn AFS Connect-telemetriesysteem uit met een waakhondfunctie. De eigenaar krijgt een waarschuwingsmail met de positie van zijn Case als die ongeoorloofd aan de wandel is.

Het AFS Connect 2.0-telematics system blijft natuurlijk in de eerste plaats bedoeld om machinegegevens naar de thuisbasis te sturen voor managementdoeleinden. Daarvoor heeft de trekker of oogstmachine de nodige sensoren aan boord. De anti-diefstalfaciliteit borduurt daar op voort.

Bewegingssensor mailt eigenaar

Registreert de bewegingssensor dat de machine zich verplaatst, terwijl de telemetrie tegelijk aangeeft dat hij niet in bedrijf is, dan is de meest waarschijnlijke conclusie dat hij op een dieplader staat. De eigenaar ontvangt daarop een alarm-mail. De AFS Connect Motion Detection laat vervolgens als het ware een spoor van broodkruimels achter door elke vijf minute de positie door te geven, mits die verandert.

Naast de bewegingssensor verzorgt de brandstofmeter een back-up-beveiliging: ook als het dieselvolume in de tank meer dan 5 procent daalt, gaat een automatisch bericht uit.

Ook zonder accu

Denken de dieven slim te zijn door de stroom (accu) te ontkoppelen, dan komen ze bedrogen uit. Het beveiligingssysteem heeft een eigen, interne batterij die genoeg is voor enige uren spionneerwerk. Het Case-systeem is niet aan landsgrenzen gebonden; het werkt in heel Europa.

Bij Case IH-dealers zijn bestaande AFS-systemen met telemetriefunctie nu tegen een actieprijs uit te breiden met de elektronische waakhond. De precieze kosten zijn sterk afhankelijk van welke voorzieningen reeds aanwezig zijn.

Foto

  • AFS Connect van Case IH is in eerste instantie bedoeld voor fleet management. Daar komt nu een bewakingsfunctie tegen diefstal bij.

    AFS Connect van Case IH is in eerste instantie bedoeld voor fleet management. Daar komt nu een bewakingsfunctie tegen diefstal bij.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.