Home

Nieuws

JCB vernieuwt Fastrac 8000

JCB komt met een vernieuwde Fastrac 8000-serie. Tenminste, dat blijkt uit een uitgelekte brief die eigenlijk voor dealers was bedoeld. Volgens die brief gaat het om twee nieuwe modellen van maximaal 310 pk en 350 pk.

De nieuwe JCB Fastrac 8000-serie zal bestaan uit twee modellen, namelijk de Fastrac 8290 en Fastrac 8330. De 8290 beschikt over maximaal 310 pk, en de grotere variant over maximaal 350 pk. Dit halen zij uit een 8,4 liter Agco Power-zescilinder motor.

Om aan de Fase IV-emissienorm te voldoen maakt JCB gebruik van Adblue-inspuiting gecombineerd met een DOC-katalysator. Zonder partikelfilter dus. Ook de transmissie komt van Agco. Dit zal de ML260 zijn doe onder andere Fendt in de 900-serie gebruikt. Deze traploze transmissie heeft een veld- en transportgroep en geeft de trekker een topsnelheid  van 70 km/u. Er wordt gesproken over een actieve en zelfcorrigerende ophanging en hydraulische vering van de assen; waarschijnlijk vergelijkbaar met die van de Fastrac 4000-serie. De cabine krijgt een volume van 3,5 kuub en beschikt over een omkeerbare stoel.

Dit bericht zwierf onlangs over het internet en zou zijn bedoeld om de dealers op de hoogte te stellen.  De 8000-serie Fastrac wordt naar verwachting in september officieel voorgesteld. De bestaande serie 8000 dateert van 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.