Home

Nieuws

Oppakken en gaan: Mecalac GreenJob 8MCR

Gebr. Tolenaars in Nieuwendijk (N.-Br.) breidde het machinepark uit met een Mecalac GreenJob 8MCR met een maaiarm. Om deze snel te kunnen verplaatsen is meteen ook een Pick Up 2 Go aangeschaft.

Tolenaars doet in Het land van Heusden en Altena en in de Biesbosch veel onderhoud van bermen en watergangen, en ander werk in de cultuurtechniek en groenvoorziening. Bij die verscheidenheid aan werkzaamheden komt de Mecalac goed tot zijn recht. De machine is uitgerust met een maaiarm voor in het bermonderhoud. Buiten het maaiseizoen kan de machine worden voorzien van de meegeleverde standaard arm.

Sneltransport

Het transportsysteem Pick Up 2 Go maakt de kraan uiterst mobiel. Het bestaat aan een zijde uit een hydraulisch bedienbaar wielstel, en aan de andere kant is er een oppikbalk voor in de hefinrichting. Op deze manier hangt de loonwerker de machine snel achter een trekker, om hem van de ene naar de andere klus te rijden.

Rupsen tegen vastlopen

De andere graafmachines van Tolenaars zijn allemaal mobiel. Ze liepen op drassig terrein nogal eens vast, zodat de loonwerker al enkele seizoenen een rupskraan inhuurde. Groot nadeel: het transport. Met hun nieuwe GreenJob 8MCR moet dit probleem verholpen zijn: er zitten voor een lage bodemdruk 600 mm brede rubberrupsen onder, en met de Pick Up 2 Go is hij zo bij zijn volgende klus.

De Mecalac GreenJob 8MCR wordt geïmporteerd door Ahlmann. Dat laat ook de Pick Up 2 Go maken door een lokaal constructiebedrijf. Er is ook een videofilmpje van de kraan en het transportsysteem.

Foto

  • Pick Up 2 Go bestaat enerzijds uit een transportstel, anderzijds uit een oppikhaak voor in de hef.

    Pick Up 2 Go bestaat enerzijds uit een transportstel, anderzijds uit een oppikhaak voor in de hef.

  • De Mecalac GreenJob is snel op zijn nieuwe locatie.

    De Mecalac GreenJob is snel op zijn nieuwe locatie.

  • Met de 600 mm brede rubberen rupsen kan de maaikraan goed uit de voeten op drassig terrein.

    Met de 600 mm brede rubberen rupsen kan de maaikraan goed uit de voeten op drassig terrein.

  • Oppakken en gaan: Mecalac GreenJob 8MCR

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.