Home

Nieuws

TREKKER SLEUTEL EVENT

Durf jij de uitdaging aan en wil jij je verbeteren als monteur? Je kennis van dieseltechniek, hydrauliek, accu’s & dynamo’s en banden opvijzelen? Of zou je graag slimmer met moeilijke klanten om willen gaan? Dat kan op het TREKKER Sleutel Event. Meld je aan voor deze derde editie in samenwerking met de Fedecom Academy. Wie wil, kan hiervoor subsidie aanvragen en krijgen.

Op vrijdag 1 juli 2016 organiseert TREKKER in samenwerking met de Fedecom Academy de derde editie van het TREKKER Sleutel Event. Een uniek evenement voor technici van landbouwmechanisatiebedrijven (LMB’s), loonwerkers en grote landbouwbedrijven. In kleine groepen gelijkgestemden ga je een lange dag sparren over storingen, problemen (met klanten) en oplossingen; over het werken met slimme apparatuur en handig gereedschap. Dat doe je in praktische workshops of trainingen. Waar mogelijk ga je zelf aan de slag met het oplossen van storingen, maar een stukje theorie en uitleg mag daarbij niet ontbreken.

Speerpunt

De Fedecom Academy ondersteunt het TREKKER Sleutel Event. Waarom? Opleiden en trainen is een speerpunt van branchevereniging Fedecom. De Fedecom wil opleidingen en trainingen voor monteurs uit de branche op een hoger niveau tillen onder het motto ‘Een leven lang leren’. Het TREKKER Sleutel Event past in die gedachte.

Het Sleutel Event is merkonafhankelijk. Dat betekent dat er geen trainingen zijn die vastzitten aan één merk of leverancier. Het gaat bij dit event juist om thema’s en onderwerpen waar je echt iets aan hebt en die merkoverstijgend zijn. Het gaat om zaken die spelen bij trekkers en werktuigen, of bij de combinatie van beide.

Dit staat je te wachten

Op vrijdag 1 juli starten we al vroeg in de ochtend met een korte introductie en een ontbijt. Daarna doorloop je gedurende de dag de workshops en trainingen. In een ontspannen en informele sfeer maak je kennis met de andere deelnemers, de trainers en de redactie van TREKKER. Een lekker diner en de geopende bar maken de vrijdagavond compleet. We sluiten af met het overhandigen van een officieel certificaat.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het volledige programma. Diverse partners uit de branche doen mee. Het meest actuele programma vind je op de site. Hier onder bij de foto's staat uitleg over de workshops die we al met zekerheid kunnen aanbieden; wellicht komt er nog wat interessants bij!

Inschrijven en subsidie

Het TREKKER Sleutel Event vindt plaats op vrijdag 1 juli 2016 bij technisch opleidingscentrum PTC+ in Ede. Er zijn ongeveer 90 plaatsen beschikbaar. Het bijwonen van alle workshops, inclusief eten en drinken, certificaat en leuke afsluiting kost €350 per deelnemer. Abonnees genieten korting en betalen €250 (excl. btw). Surf naar de website www.trekkersleutelevent.nl voor alle recente details.
Bijkomend voordeel! Deelname aan het TREKKER Sleutel Event valt onder de ‘persoonlijke trainingstoelage’ van OOM. Hierdoor kan jouw werkgever (een deel) van de kosten terugvragen. Vraag je werkgever en kijk op de site van OOM.

Foto

 • <strong>DIESELDIAGNOSE VOOR DE DIESELSPECIALISTEN</strong></p>
<p>In een groot praktijkvoorbeeld leert Diesel Büchli hoe je een motorschade moet beoordelen. Wat is er aan de hand? En is dit oorzaak- of gevolgschade? En wat is dan de correcte werkvolgorde om de juiste diagnose vast te stellen? En had je deze diagnose ook kunnen stellen aan de hand van de juiste metingen? Los van deze diepgaande diagnose ook algemene info over commonrail, en je krijgt te horen hoe je uiteindelijk testwaarden moet beoordelen.<span class="see extended_valid_elements" id="_plain_text_marker"> </span><em>Foto: Henk Riswick</em>

  DIESELDIAGNOSE VOOR DE DIESELSPECIALISTEN

  In een groot praktijkvoorbeeld leert Diesel Büchli hoe je een motorschade moet beoordelen. Wat is er aan de hand? En is dit oorzaak- of gevolgschade? En wat is dan de correcte werkvolgorde om de juiste diagnose vast te stellen? En had je deze diagnose ook kunnen stellen aan de hand van de juiste metingen? Los van deze diepgaande diagnose ook algemene info over commonrail, en je krijgt te horen hoe je uiteindelijk testwaarden moet beoordelen. Foto: Henk Riswick

  Foto: Dieseldiagnose voor de dieselspecialisten
 • <strong>WORKSHOP ACCUMANAGEMENT</strong></p>
<p>De accu wordt steeds belangrijker met het aldoor toenemende aandeel elektronica aan boord van trekkers en zelfrijders. Specialist Midtronics neemt je mee in de wereld van spanning en accu's en belicht zaken zoals de startcapaciteit, de verschillende vormen, accuproblemen (sulfateren en corrosie), de accutest, accu's laden, hybride techniek en wat te doen bij lange stilstand. Je werkt met opengewerkte accu's, gaat meten en een (snelle) diagnose stellen. <em>Foto: Rob ter Haar</em>

  WORKSHOP ACCUMANAGEMENT

  De accu wordt steeds belangrijker met het aldoor toenemende aandeel elektronica aan boord van trekkers en zelfrijders. Specialist Midtronics neemt je mee in de wereld van spanning en accu's en belicht zaken zoals de startcapaciteit, de verschillende vormen, accuproblemen (sulfateren en corrosie), de accutest, accu's laden, hybride techniek en wat te doen bij lange stilstand. Je werkt met opengewerkte accu's, gaat meten en een (snelle) diagnose stellen. Foto: Rob ter Haar

 • <strong>WORKSHOP HYDRAULIEK: METEN IS WETEN</strong></p>
<p>Granit Parts leert je in een interessante workshop dat je door te meten veel gerichter en beter storingen en haperingen kunt opsporen. Daartoe wordt er gebruik gemaakt van meet- en testapparatuur die uitvoerig worden uitgelegd. In een praktijkopstelling leer je druk, drukverschil, temperatuur en flow vast te stellen, waarna je de meetresultaten in een softwareapplicatie invoert. Tot slot: de meet-resultaten analyseren en de storing verklaren. <em>Foto: Roel Dijkstra</em>

  WORKSHOP HYDRAULIEK: METEN IS WETEN

  Granit Parts leert je in een interessante workshop dat je door te meten veel gerichter en beter storingen en haperingen kunt opsporen. Daartoe wordt er gebruik gemaakt van meet- en testapparatuur die uitvoerig worden uitgelegd. In een praktijkopstelling leer je druk, drukverschil, temperatuur en flow vast te stellen, waarna je de meetresultaten in een softwareapplicatie invoert. Tot slot: de meet-resultaten analyseren en de storing verklaren. Foto: Roel Dijkstra

 • <strong>SLEUTEL TOT SUCCES: OMGAAN MET KLANTEN</strong></p>
<p>Je kent het wel: de joviale, almaar pratende klant die achteraf toch ontevreden is. Of de zwijgende klant die maar niet helder maakt wat hij wil en constant op je zenuwen werkt. Tijdens deze zogenoemde 'Sleutel tot Succes'-training van Ansjeliek Coolbergen (PTC+) krijg je handige tips en ervaar je zelf dergelijke praktijksituaties. De training komt terug na de lovende reacties hierop tijdens het eerste TREKKER Sleutel Event in 2015.<em> Foto: Michel Velderman</em>

  SLEUTEL TOT SUCCES: OMGAAN MET KLANTEN

  Je kent het wel: de joviale, almaar pratende klant die achteraf toch ontevreden is. Of de zwijgende klant die maar niet helder maakt wat hij wil en constant op je zenuwen werkt. Tijdens deze zogenoemde 'Sleutel tot Succes'-training van Ansjeliek Coolbergen (PTC+) krijg je handige tips en ervaar je zelf dergelijke praktijksituaties. De training komt terug na de lovende reacties hierop tijdens het eerste TREKKER Sleutel Event in 2015. Foto: Michel Velderman

 • <strong>FEDECOM ACADEMY: 
BANDEN EN BANDEN</strong></p>
<p>Met diverse andere partners neemt Fedecom Academy het onderwerp (landbouw)banden onder de loep. Zo zou je als monteur direct moeten herkennen welke oorzaak ten grondslag ligt aan een bepaald slijtagepatroon. Hoe beter je dat analyseert, hoe beter je de klant hierover kunt adviseren. Onderschat over- of onderspanning daarbij niet. Ook veilig werken met banden komt aan bod.

  FEDECOM ACADEMY: 
BANDEN EN BANDEN

  Met diverse andere partners neemt Fedecom Academy het onderwerp (landbouw)banden onder de loep. Zo zou je als monteur direct moeten herkennen welke oorzaak ten grondslag ligt aan een bepaald slijtagepatroon. Hoe beter je dat analyseert, hoe beter je de klant hierover kunt adviseren. Onderschat over- of onderspanning daarbij niet. Ook veilig werken met banden komt aan bod.

 • DE FINESSE VAN EEN KNOOPAPPARAAT</p>
<p>Op grote en kleine balenpersen is de knoper doorgaans het meest storingsgevoelige onderdeel. Wat moet en kun je vooraf doen om storingen te voorkomen, en hoe lokaliseer je snel wat er aan de hand is? Is het de touwspanning? Het knoperbekje? De afstelling? Het soort touw? De naald? In deze workshop behandelen we Rasspe-knopers, het meest voorkomende systeem op de grootpakpersen die in Nederland worden geleverd.

  DE FINESSE VAN EEN KNOOPAPPARAAT

  Op grote en kleine balenpersen is de knoper doorgaans het meest storingsgevoelige onderdeel. Wat moet en kun je vooraf doen om storingen te voorkomen, en hoe lokaliseer je snel wat er aan de hand is? Is het de touwspanning? Het knoperbekje? De afstelling? Het soort touw? De naald? In deze workshop behandelen we Rasspe-knopers, het meest voorkomende systeem op de grootpakpersen die in Nederland worden geleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.