Home

Nieuws

Tobroco wint Koning Willem I-prijs

Tobroco ontving uit handen van koningin Maxima de Koning Willem I-prijs.

Het bedrijf won in de categorie MKB. De prijs is een beloning voor toonaangevend ondernemerschap. Tobroco komt met deze prijs in de erelijst met bedrijven als Heineken, de VDL-Groep en Friesland-Campina.

Dat Tobroco de tweejaarlijkse prijs wint, komt volgens het juryrapport doordat het bewijst dat je als machinefabrikant prima kunt werken in Nederland, en niet hoeft te vluchten naar een lagelonenland. Daarbij weet Tobroco sterk te blijven in de stormachtige ontwikkeling die het bedrijf doormaakte. Zo bouwde het de eerste machines in 2008 nog in een varkensschuur.

Inmiddels fabriceert en ontwikkelt Tobroco jaarlijks zo'n 2.500 compacte wielladers in een moderne fabriek in Oisterwijk (N.-Br.) waar 140 mensen werken. Op een tweede locatie in Hongarije werken er nog eens 70. De zogenoemde Giant-wielladers, die het hoofdzakelijk in de landbouw afzet, exporteert de onderneming naar veertig landen. Een deel verlaat de fabriek in een oranje kleur, onder de merknaam Kubota.

Directeur en eigenaar Toine Brock nam de prijs in ontvangst. Hij is 'supertrots', zoals hij zelf zegt in dit filmpje.

Foto

  • Tobroco ontving uit handen van koningin Maxima de Koning Willem I-prijs.

    Tobroco ontving uit handen van koningin Maxima de Koning Willem I-prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.