Home

Nieuws

Verreikertest JCB TM 220

De Engelse JCB is een vlotte machine waar je zo op springt en snel mee kan werken. Het dieselverbruik viel tijdens de test tegen.

Foto

 • Rechts ontbreekt een deur. Het zicht naar voren is goed en alleen tussen voorruit en dakraam stoort de dwarsstijl een beetje. Omdat er rechts geen deur is met glas tot de vloer is het zicht daar ook wat minder. Links is er dus wel een deur en dus goed zicht.

  Rechts ontbreekt een deur. Het zicht naar voren is goed en alleen tussen voorruit en dakraam stoort de dwarsstijl een beetje. Omdat er rechts geen deur is met glas tot de vloer is het zicht daar ook wat minder. Links is er dus wel een deur en dus goed zicht.

 • Op de joystick is de telescoop proportioneel te bedienen en zijn er ook knoppen voor rijrichting en het differentieel. Daarbij is de versnelling te kiezen.

  Op de joystick is de telescoop proportioneel te bedienen en zijn er ook knoppen voor rijrichting en het differentieel. Daarbij is de versnelling te kiezen.

 • De joystick is vast op de zijconsole gemonteerd. De armleuning is te laag voor de meeste bestuurders en niet verstelbaar.

  De joystick is vast op de zijconsole gemonteerd. De armleuning is te laag voor de meeste bestuurders en niet verstelbaar.

 • De parallelgeleiding kiept bij het heffen lichtjes uit. De TM220 werkt met een hydrauliekpomp van Parker met een opbrengst van 86 liter en load sensing techniek. Op het derde ventiel is een opbrengst van 79 liter beschikbaar.

  De parallelgeleiding kiept bij het heffen lichtjes uit. De TM220 werkt met een hydrauliekpomp van Parker met een opbrengst van 86 liter en load sensing techniek. Op het derde ventiel is een opbrengst van 79 liter beschikbaar.

 • De motor met een inhoud van slechts 2,5 liter en 75 pk ontwikkelt JCB samen met het merk Kohler. Hij voldoet aan de Fase 3B norm via een DOC- katalysator en uitlaatgasrecirculatie.

  De motor met een inhoud van slechts 2,5 liter en 75 pk ontwikkelt JCB samen met het merk Kohler. Hij voldoet aan de Fase 3B norm via een DOC- katalysator en uitlaatgasrecirculatie.

 • De instap naar het 1,09 meter hoge platform is zeer goed. De beide traptreden zijn groot en hebben voldoende profiel. De handgreep rechts mag wel wat langer zijn.Voor het sturen is er een knikpunt dat ook zijdelings kan draaien. Hierdoor kan de voortrein pendelen ten opzichte van het achterste deel.

  De instap naar het 1,09 meter hoge platform is zeer goed. De beide traptreden zijn groot en hebben voldoende profiel. De handgreep rechts mag wel wat langer zijn.Voor het sturen is er een knikpunt dat ook zijdelings kan draaien. Hierdoor kan de voortrein pendelen ten opzichte van het achterste deel.

 • Met 2,5 ton onderin heeft de JCB TM220 het laagste hefvermogen van de groep. De fabrikant onderstreept daarom dat het toegestaan draagvermogen 2,2 ton is en dat dit met het hefvermogen altijd bereikt wordt. De opbreekkracht is met 3.020 kg voldoende.

  Met 2,5 ton onderin heeft de JCB TM220 het laagste hefvermogen van de groep. De fabrikant onderstreept daarom dat het toegestaan draagvermogen 2,2 ton is en dat dit met het hefvermogen altijd bereikt wordt. De opbreekkracht is met 3.020 kg voldoende.

 • De rijaandrijving komt van Bosch-Rexroth. Er zijn twee hydrostatische rijbereiken en een mechanische overbrenging voor minder verliezen tijdens transport op de weg. Deze is via een tuimelschakelaar tussen de 6 en 8 km/uur in te schakelen. Hiermee haalt de JCB een top van 35 km/u. De maximale duwkracht is met 4,95 ton netjes.

  De rijaandrijving komt van Bosch-Rexroth. Er zijn twee hydrostatische rijbereiken en een mechanische overbrenging voor minder verliezen tijdens transport op de weg. Deze is via een tuimelschakelaar tussen de 6 en 8 km/uur in te schakelen. Hiermee haalt de JCB een top van 35 km/u. De maximale duwkracht is met 4,95 ton netjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.