Home

Nieuws

Verreikertest: Kramer KL 35.8T draait kort

Kramer is de enige zonder knikbesturing in de testgroep. Dat geeft stabiliteit en een kleine draaicirkel. Het verbruik is aan de hoge kant.

Foto

 • Er is voldoende ruimte in de cabine. De bedieningselementen maken een opgeruimde indruk. Dat wordt versterkt door de verschillende kleuren die het overzicht verbeteren.

  Er is voldoende ruimte in de cabine. De bedieningselementen maken een opgeruimde indruk. Dat wordt versterkt door de verschillende kleuren die het overzicht verbeteren.

 • Behalve de standaardfuncties heeft de joystick knoppen voor het wisselen van rijrichting en het proportioneel uitschuiven van de giek. Daarbij is het derde ventiel en het differentieel via de joystick te bedienen. Duiding van de knoppen ontbreekt.

  Behalve de standaardfuncties heeft de joystick knoppen voor het wisselen van rijrichting en het proportioneel uitschuiven van de giek. Daarbij is het derde ventiel en het differentieel via de joystick te bedienen. Duiding van de knoppen ontbreekt.

 • Met ruim 3,2 ton hefvermogen op 1 meter lijkt de Kramer op het eerste gezicht een middenmoter. Echter, de Kramer knikt niet maar heeft sturende assen voor en achter. Dan is dus het voordeel dat bij volledige stuuruitslag nog steeds 3,2 ton te tillen is, terwijl de knikkende concurrenten door hun verschuivende zwaartepunt dan onder de 3 ton zakken.

  Met ruim 3,2 ton hefvermogen op 1 meter lijkt de Kramer op het eerste gezicht een middenmoter. Echter, de Kramer knikt niet maar heeft sturende assen voor en achter. Dan is dus het voordeel dat bij volledige stuuruitslag nog steeds 3,2 ton te tillen is, terwijl de knikkende concurrenten door hun verschuivende zwaartepunt dan onder de 3 ton zakken.

 • Zowel gemeten aan de buitenkant als op de draaicirkel heeft de Kramer met respectievelijk 8,88 en 6,05 meter veruit de kleinste draaicirkel van de groep, waardoor de verreiker prima manoeuvreert. Nadeel van de stuurwijze is dat de bak niet zijdelings is te bewegen, de chauffeur moet dus nauwkeurig sturen.

  Zowel gemeten aan de buitenkant als op de draaicirkel heeft de Kramer met respectievelijk 8,88 en 6,05 meter veruit de kleinste draaicirkel van de groep, waardoor de verreiker prima manoeuvreert. Nadeel van de stuurwijze is dat de bak niet zijdelings is te bewegen, de chauffeur moet dus nauwkeurig sturen.

 • De Deutz TCD 3.6 gebruikt een DOC om te voldoen aan emissiefase 3B. In de Kramer komt hij aan 73 kW (100 pk). Optie is een omkeerbare ventilator op hydrauliek.

  De Deutz TCD 3.6 gebruikt een DOC om te voldoen aan emissiefase 3B. In de Kramer komt hij aan 73 kW (100 pk). Optie is een omkeerbare ventilator op hydrauliek.

 • Op de parallelgeleiding is weinig aan te merken. Met de bak kiept de Kramer met 1 graad lichtjes uit. Opkiepen is beter. Het verbruik is bovengemiddeld in de cyclustest.

  Op de parallelgeleiding is weinig aan te merken. Met de bak kiept de Kramer met 1 graad lichtjes uit. Opkiepen is beter. Het verbruik is bovengemiddeld in de cyclustest.

 • De eerste groep loopt tot 10 km/uur, de tweede tot 40 km/uur (optie). Als de stuurinrichting van vierwielbesturing naar voorwielbesturing wordt omgezet, rijdt de Kramer net zo comfortabel als een trekker.

  De eerste groep loopt tot 10 km/uur, de tweede tot 40 km/uur (optie). Als de stuurinrichting van vierwielbesturing naar voorwielbesturing wordt omgezet, rijdt de Kramer net zo comfortabel als een trekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.