Home

Nieuws

AVR opent nieuwe productielijn

Na een jaar bouwen rolde dit voorjaar de eerste machine uit de nieuwe montagehal van aardappelmachineproducent AVR in Roeselare (B). Begin juni was de officiële opening met de 'Professional Days' die 3.000 relaties trokken.

Langs de nieuwe montagelijn monteert AVR zowel getrokken als zelfrijdende rooiers. Een centrale ketting (aan het chassis gekoppeld) trekt de machine in wording automatisch vooruit. Vaste werkposten langs de ketting met specifiek benodigde gereedschappen voeren elk hun taak uit. Dit vervangt het verplaatsen met een heftruck, en spaart veel tijd uit. In de oude gebouwen bouwt de fabrikant voortaan de gedragen werktuigen, zoals frezen en pootmachines.

Zorg voor personeel

Voor meer hijscapaciteit beschikken medewerkers in de nieuwe hal over 25 rolbruggen. Het werkcomfort is verder vergroot door oordoppen op maat en akoestisch absorberend materiaal onder het dak, meer werkruimte en beter licht. Elektrische tools met batterijen vervangen waar mogelijk perslucht, om struikelen te voorkomen. Het personeelsbestand van AVR groeide van 60 in 2005 naar 130 in 2015 (inclusief Veendam).

Foto

 • Dit voorjaar rolde de eerste machine uit de fabriek in Roeselare. De productielijn werkt als een lopende band, maar dan in plaats van een band een ketting die de machines-in-opbouw voortsleept.

  Dit voorjaar rolde de eerste machine uit de fabriek in Roeselare. De productielijn werkt als een lopende band, maar dan in plaats van een band een ketting die de machines-in-opbouw voortsleept.

 • Met 25 rolbruggen kunnen de werknemers comfortabel zware stukken verplaatsen.

  Met 25 rolbruggen kunnen de werknemers comfortabel zware stukken verplaatsen.

 • De nieuwe montagehal biedt het personeel meer werkruimte en goed licht.

  De nieuwe montagehal biedt het personeel meer werkruimte en goed licht.

 • De oude hal is voortaan voor de productie van gedragen werktuigen.

  De oude hal is voortaan voor de productie van gedragen werktuigen.

 • End of the line... weer een aardappelrooier klaar om af te leveren.

  End of the line... weer een aardappelrooier klaar om af te leveren.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.