Home

Nieuws

Claas vereenvoudigt invoer balennet

Met EnterNet is het invoeren van 'het beginnetje' van een nieuwe rol balennet een stuk eenvoudiger dan voorheen. Een klevende grip verzamelt het begin van de nieuwe rol in een punt, die je eenvoudig het begin van het rollensysteem van de pers in leidt.

Bij het inlopen verbreedt het net uit zichzelf tot de maximale (en noodzakelijke) breedte. Het is dus niet langer zo dat de chauffeur het balennet over de volle breedte goed tussen de rollen moet priegelen om een goede omwikkeling van de balen te krijgen. De EnterNet-handigheid is inmiddels al standaard aangebracht op Claas Rollatex- en Rollatex Pro-netten.

Foto

  • Het balennet wordt tot een punt ('tuutje') bijeengeplakt. Dit tuutje voer je veel makkelijker in tussen de rollen dan een net over de volle breedte.

    Het balennet wordt tot een punt ('tuutje') bijeengeplakt. Dit tuutje voer je veel makkelijker in tussen de rollen dan een net over de volle breedte.

  • Na opname door de balenpers spreidt het net automatisch tot de volle werkbreedte.

    Na opname door de balenpers spreidt het net automatisch tot de volle werkbreedte.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.