Home

Nieuws laatste update:22 jul 2016

Claas wordt 'Russische producent' combines

Claas heeft nu officieel de status van Russische producent van combines. De Duitse fabrikant van landbouwmachines kreeg deze status na het tekenen van een speciaal investeringscontract.

Claas en Rusland sloten de deal in de kantlijn van het Sint Petersburg Economisch Forum, waar Rusland zich economisch aan de wereld presenteerde. De status betekent voor Claas dat het - net als lokale machinebouwers - aanspraak kan maken op subsidies op combines. Subsidies die buitenlandse producenten nu duidelijk op een achterstand zetten. Een woordvoerder van het bestuur van Claas, Lothar Kriszun, zegt in een verklaring dat de Russische landbouw een 'veelbelovende toekomst' tegemoet gaat. Claas belooft nu te blijven investeren in Russische productie.

Groeipotentie

De Duitsers denken dat de Russische vraag naar technologisch hoogwaardige productiemiddelen blijft toenemen. Rusland gebruikt momenteel circa 72 miljoen hectare landbouwgrond daadwerkelijk voor de landbouw. Dat betekent dat nog ongeveer 50 miljoen hectare voor landbouw geschikte grond momenteel niet in gebruikt is voor dat doel.

Eerder, in oktober 2015, opende Claas een nieuwe productielijn in Krasnodar in het zuidwesten van Rusland. De kosten van deze investering bedroegen ruwweg €120 miljoen. De productie neemt 45.000 vierkante meter in beslag. De fabriek kan 2.500 combines en trekkers per jaar bouwen. Claas begon in 1992 met het exporteren van tweedehands machines naar Rusland.

In 2005 bouwde Claas op bescheiden schaal een eerste fabriek in Krasnodar.

Op 10 september is het TREKKER Festival. Bent u er ook bij? Koop de kaarten op www.trekkerfestival.nl!

Foto

  • Claas is sinds 1992 actief in Rusland en bouwde in 2005 een fabriek in Krasnodar. Daarin is in 2015 nog eens €120 miljoen geïnvesteerd. <em>Foto: Henk Riswick</em>

    Claas is sinds 1992 actief in Rusland en bouwde in 2005 een fabriek in Krasnodar. Daarin is in 2015 nog eens €120 miljoen geïnvesteerd. Foto: Henk Riswick

  • De handtekeningen worden gezet tijdens het St Petersburg Economisch Forum. <em>Foto: Claas</em>

    De handtekeningen worden gezet tijdens het St Petersburg Economisch Forum. Foto: Claas

  • 'Krasnodar' kan 2.500 maaidorsers en trekkers per jaar produceren. <em>Foto: Claas</em>

    'Krasnodar' kan 2.500 maaidorsers en trekkers per jaar produceren. Foto: Claas

Of registreer je om te kunnen reageren.