Home

Nieuws

Importeurschap Argo definitief naar Argi

Argi wordt definitief importeur van McCormick, Landini en Valpadana voor de gehele Benelux.

Argi verzorgde al enkele maanden de onderdelenvoorziening van de Italiaanse tractoren, nadat de Italiaanse trekkerfabrikant Argo Tractors begin dit jaar het contract met importeur Louis Nagel beëindigde. Vorige week bereikten Argi en Argo na lang onderhandelen overeenstemming over de voorwaarden om de distributie van de drie trekkermerken te verzorgen.

Uitbreiding personeelsbestand

Voor de distributie van de Argomerken zal het team van Argi op korte termijn uitgebreid worden met een aantal personen die verantwoordelijk worden voor service en voor de verkoop van onderdelen en de trekkers. De verkoop zal plaatsvinden via geautoriseerde dealers in iedere regio.

Marktaandeel

Argo Tractors hoopt door de importeurswissel zijn marktaandeel in de Benelux te vergroten.

Argi is in Didam (Gld.) gevestigd. Het bedrijf is van Gerard Zweers, voormalig directeur van Agritech. Agritech importeerde de trekkers van Argo, voordat Louis Nagel dat ging doen. Argi doet verder de import van Celli grondbewerkingsmachines, Willemsen maismolens en vooral de Agricola Italiana groentezaaiers. Voorheen deed het ook Dieci verreikers, maar dat raakte het vorig jaar kwijt.

Of registreer je om te kunnen reageren.