Home

Nieuws

Lely niet naar EuroTier

Lely ziet dit jaar af van deelname aan de Duitse landbouwbeurs EuroTier. Als verklaring geeft de onderneming de lage melkprijs.

Net als de meeste melkveehouders hoopte ook Lely dat de melkprijzen in de tweede helft van 2016 zouden aantrekken. Nu dat niet lijkt te gebeuren, ziet Lely de zorgen bij zijn klanten toenemen.

Geplande uitgaven gebruiken voor kortingen

Lely wil de geplande uitgaven voor de bedrijfspresentatie in Hannover gebruiken voor kortingsacties voor zijn Duitse klanten. Hoeveel geld het gaat kan een woordvoerder niet aangeven. Algemeen directeur Alexander van der Lely geeft aan dat het niet goed voelt om in moeilijke tijden, waarin duizenden melkveebedrijven voor hun bestaan vrezen, veel geld te steken in een beurs.

Lely bekijkt dit jaar per land of het zich wel of niet op een beurs presenteert. Wat betreft de Franse Space-beurs begin september is nog geen besluit genomen. Vooralsnog staat Lely wel gewoon op de deelnemerslijst van de ATH-beurs, eveneens begin september, in Biddinghuizen.

Lely onderstreept belang van EuroTier

Het wegblijven op EuroTier doet volgens Lely niets af aan het belang van deze beurs voor de agrarische sector. Het is zeker niet zo dat de onderneming zich ook andere jaren niet meer wil presenteren op EuroTier. In Duitse media ontkent Lely dat de maatregel een gevolg is van het niet halen van eigen omzetprognoses. Ook 2015 was een moeilijk jaar, maar toen wist de Lely-groep nog een recordomzet van €619 miljoen te realiseren. Wel is het volgens de Duitse woordvoerder natuurlijk zo dat melkveehouders die niets verdienen ook niets kunnen investeren.

Foto

  • <em>Foto: Henk Riswick</em>

    Foto: Henk Riswick

Jan Willem Veldman

Of registreer je om te kunnen reageren.