Home

Nieuws

ML-hallenvuller Miedema

Miedema introduceert de nieuwe 80 cm brede serie ML-hallenvullers. De ML is gemaakt om aardappelen met een maximale productvriendelijkheid en capaciteit in te schuren.

De ML-reeks (Miedema Loader) kreeg een modern, representatief design. De 80 cm brede en diepe trogband verwerkt 150 ton/u bij een productvriendelijke transportbandsnelheid. De brede transportband ligt geheel vrij van het frame. Hij is daardoor voor de volle 100 procent te benutten, zodat de kwaliteit van het te transporteren product maximaal gegarandeerd blijft. Het onderstel is volledig open. Zo is alles eenvoudig toegankelijk en kan stof en vallende grond zich niet ophopen in de machine.

Extra capaciteit

Een robuuste trommelmotor drijft de band aan. Het uiteinde van de transporteur kan knikken, en dankzij een kleine omkeerrol is een zeer geringe valhoogte mogelijk.

Voor deze hallenvullers is ook de X-Stream toevoerband te koop; een korte, vlakke transportband aan de instortzijde. Hij zorgt voor een hogere continue capaciteit, tot 15 procent extra bij gelijke bandsnelheid.

De ML komt in lengtes van 16, 19 of 22 meter. Met een afstandbediening aan een kabel regel je eenvoudig alle essentiële functies. Draadloos is optie. Er zijn drie vulprogramma's: Farmer, Comfort, Dynamic. De standaard Farmer werkt met ultrasoon zijwanddetectie. Comfort is geschikt voor het vullen van een cel in terrassen. Het nieuwe Dynamic-vulprogramma is ook geschikt voor het vullen in terrassen, maar heeft als extra de optie 'Top-Fill', de opvoerhoek-capaciteitscompensatie en virtuele zijwanden. Top-Fill houdt de ML op constante hoogte bij het afvullen van de laatste laag. De capaciteitscompensatie zorgt ervoor dat de band sneller draait bij een steilere opvoerhoek.

Foto

  • <em>Foto's: Miedema</em>

    Foto's: Miedema

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.