Home

Nieuws

Pretty in Pink

Dezer dagen kun je in het boerenland in roze folie gewikkelde balen tegenkomen. Het is een actie van leverancier VisscherHolland om de organisatie Pink Ribbon te steunen in de strijd tegen borstkanker.

Het idee kwam op bij alle sousa rond de start van wielerwedstrijd Giro d'Italia in de agrarische provincies Gelderland en Overijssel. De Giro heeft ook roze als herkenningskleur. VisscherHolland doneert voor elke verkochte rol roze wikkelfolie een bedrag aan het goede doel. De fabrikant en de loonwerker die het afneemt doen dat ook. Zo groeit een leuke bijdrage voor Pink Ribbon bij elkaar.

Roze in het groen valt op

Diverse loonbedrijven doen mee. Zo vormde Loonbedrijf Baks Borculo langs de derde etappe van de wielertocht - aan de weg tussen Ruurlo en Borculo - het logo van Pink Ribbon in roze wikkelbalen. Ook collega Harry Koonstra in Vinkenbuurt (Ov.) doet mee; hij vult het sponsorbedrag zelfs aan tot een tientje de rol voor het eerste pallet. Klanten kost het niets, al houdt niemand ze natuurlijk tegen ook een duit in het zakje te doen.

Onderzoek

Stichting Pink Ribbon gebruikt het geld om wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker mogelijk te maken. Wat de overlevingskansen en kwaliteit van leven van borstkankerpatiënten vergroot. En dat is hard nodig! Want iedere dag overlijden in Nederland nog negen mensen aan deze ziekte.

Foto

  • Reclame voor Pink Ribbon tijdens de derde etappe van de Giro, met dank aan Loonbedrijf Baks Borculo en leverancier VisscherHolland.

    Reclame voor Pink Ribbon tijdens de derde etappe van de Giro, met dank aan Loonbedrijf Baks Borculo en leverancier VisscherHolland.

  • Loonwerker Harry Koonstra in Vinkenbuurt rekent de klant niets voor de kleur. Zelf sponsort hij het eerste pallet roze folie nog wat extra euro's.

    Loonwerker Harry Koonstra in Vinkenbuurt rekent de klant niets voor de kleur. Zelf sponsort hij het eerste pallet roze folie nog wat extra euro's.

  • Roze heeft een mooie attentiewaarde in het groene landschap.

    Roze heeft een mooie attentiewaarde in het groene landschap.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.