Home

Nieuws

Verreikertest: Paus TL8.7 blijft doordouwen

De Paus TL8.7 valt op met zijn goede hydrauliek en fijne bediening. Daarbij is hij zuinig, Maar de opstap naar de cabine is hoog en sturen gaat zwaar.

Foto

 • De Paus-fabriek staat net over de grens in Emsbüren (D.) en de import zit bij John Deere-dealer Geert-Jan de Kok. Toch is het merk niet erg bekend in de landbouw, wellicht door het beperkte gamma aan machines. Jaarlijks worden 250 knikladers gebouwd door 250 medewerkers.

  De Paus-fabriek staat net over de grens in Emsbüren (D.) en de import zit bij John Deere-dealer Geert-Jan de Kok. Toch is het merk niet erg bekend in de landbouw, wellicht door het beperkte gamma aan machines. Jaarlijks worden 250 knikladers gebouwd door 250 medewerkers.

 • De cabine maakt een opgeruimde indruk. De meeste schakelaars zitten rechts op de zijconsole. De symboliek van de knoppen is niet altijd eenduidig. Links is er een groot bergvak dat zowel vanuit de cabine als van buiten te bereiken is.

  De cabine maakt een opgeruimde indruk. De meeste schakelaars zitten rechts op de zijconsole. De symboliek van de knoppen is niet altijd eenduidig. Links is er een groot bergvak dat zowel vanuit de cabine als van buiten te bereiken is.

 • De joystick bevat zo'n beetje alle benodigde functies naast heffen en kiepen. Naast het wisselen van de rijrichting is er een knop voor het differentieel, de derde functie en uiteraard de telescoopbediening. Laatstgenoemde was echter niet proportioneel te bedienen.

  De joystick bevat zo'n beetje alle benodigde functies naast heffen en kiepen. Naast het wisselen van de rijrichting is er een knop voor het differentieel, de derde functie en uiteraard de telescoopbediening. Laatstgenoemde was echter niet proportioneel te bedienen.

 • De armleuning van de stoel bevat ook de joystick en is in hoogte verstelbaar. In de omgang blijkt de verreiker soepel en goed afgesteld.

  De armleuning van de stoel bevat ook de joystick en is in hoogte verstelbaar. In de omgang blijkt de verreiker soepel en goed afgesteld.

 • De Paus had de 120 literpomp en twee externe functies. Op het derde ventiel is volgens Paus de volledige pompcapaciteit te gebruiken. Op het vierde ventiel meten wij een opbrengst van 47,5 liter per minuut. De gierdemping werkt in de auto-stand zolang de joystick niet gebruikt wordt.

  De Paus had de 120 literpomp en twee externe functies. Op het derde ventiel is volgens Paus de volledige pompcapaciteit te gebruiken. Op het vierde ventiel meten wij een opbrengst van 47,5 liter per minuut. De gierdemping werkt in de auto-stand zolang de joystick niet gebruikt wordt.

 • Het frame is opgebouwd uit een star knikstuk en een pendelende achteras voor bodemvolging. De draaicirkel is prima.

  Het frame is opgebouwd uit een star knikstuk en een pendelende achteras voor bodemvolging. De draaicirkel is prima.

 • De TL 8.7 is behalve als knikverreiker ook als knikshovel te krijgen. Onderin tilt de Paus een nette 3,4 ton. Bij het laden op 4 meter hoogte en 1 meter van de voorkant af blijft daar nog 2,6 ton van over, wat evengoed aardig is.

  De TL 8.7 is behalve als knikverreiker ook als knikshovel te krijgen. Onderin tilt de Paus een nette 3,4 ton. Bij het laden op 4 meter hoogte en 1 meter van de voorkant af blijft daar nog 2,6 ton van over, wat evengoed aardig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.