Home

Nieuws

Verreikertest: Weidemann houdt alles in de hand

De Weidemann is zeer wendbaar, kan een flinke kar trekken en bedient alles vanaf de joystick. De kiephoek is wat mager en het verbruik aan de hoge kant.

Foto

 • Het Duitse Weidemann doet in deze test mee met zustermerk Kramer als concurrent. Beide zijn onderdeel van het grote merk Wacker Neusson, maar hebben een gescheiden distributienetwerk. Weidemann is in de agrarische sector vooral bekend om zijn minishovels waar het onlangs nog een elektrische variant van lanceerde.

  Het Duitse Weidemann doet in deze test mee met zustermerk Kramer als concurrent. Beide zijn onderdeel van het grote merk Wacker Neusson, maar hebben een gescheiden distributienetwerk. Weidemann is in de agrarische sector vooral bekend om zijn minishovels waar het onlangs nog een elektrische variant van lanceerde.

 • Via twee traptreden is het 1,1 meter hoge platform te bereiken. De onderste trede mag wat breder zijn. Links en rechts zijn er goede handgrepen. Handig en niet overal gangbaar, is dat de deuren zijn te splitsen en alleen het bovenste deel is open te zetten. Het zicht bij een geheven giek is prima, daar de voorruit in één keer doorloopt in het dak.

  Via twee traptreden is het 1,1 meter hoge platform te bereiken. De onderste trede mag wat breder zijn. Links en rechts zijn er goede handgrepen. Handig en niet overal gangbaar, is dat de deuren zijn te splitsen en alleen het bovenste deel is open te zetten. Het zicht bij een geheven giek is prima, daar de voorruit in één keer doorloopt in het dak.

 • De joystick zit op een console die weer vastzit aan de stoel en maakt daarmee dezelfde bewegingen als de chauffeur. De armleuning is in hoogte verstelbaar. De stick bevat veel functies: wisselen van rijrichting, proportionele bediening van de telescoop, derde ventiel met proportionele bediening en een schakelaar om een functie van een werktuig te bedienen.

  De joystick zit op een console die weer vastzit aan de stoel en maakt daarmee dezelfde bewegingen als de chauffeur. De armleuning is in hoogte verstelbaar. De stick bevat veel functies: wisselen van rijrichting, proportionele bediening van de telescoop, derde ventiel met proportionele bediening en een schakelaar om een functie van een werktuig te bedienen.

 • Onze Weidemann had een Perkins-motor met 102 pk aan boord. Optie is een 117 pk variant. Om de fase IIIb emissie-eisen te halen, gebruikt hij het hele pakket van DOC, DPF en uitlaatgasrecirculatie.

  Onze Weidemann had een Perkins-motor met 102 pk aan boord. Optie is een 117 pk variant. Om de fase IIIb emissie-eisen te halen, gebruikt hij het hele pakket van DOC, DPF en uitlaatgasrecirculatie.

 • Het hefvermogen is met 3,2 ton onderin mager. Op een meter hoogte tilt hij met 3.560 kg juist weer bovengemiddeld. Ook op vier meter hoogte tilt de 4080T een nette 3,1 ton.

  Het hefvermogen is met 3,2 ton onderin mager. Op een meter hoogte tilt hij met 3.560 kg juist weer bovengemiddeld. Ook op vier meter hoogte tilt de 4080T een nette 3,1 ton.

 • De samenwerking tussen de motor en de rijaandrijving is ons zeer goed bevallen. De ZF-assen hebben zowel voor als achter een 100% differentieel. Voor het sturen is er een pendelend knikstuk. De pendelweg is 12 graden.

  De samenwerking tussen de motor en de rijaandrijving is ons zeer goed bevallen. De ZF-assen hebben zowel voor als achter een 100% differentieel. Voor het sturen is er een pendelend knikstuk. De pendelweg is 12 graden.

 • Het verbruik van de motor mag, net als bij Dieci, JCB en Kramer, wat lager zijn. Dit blijkt uit de cyclustests die we hielden. De rijhydrauliek met twee rijbereiken is ook geleverd door Bosch-Rexroth. Deze levert een maximale duwkracht van 4,73 ton, wat voldoende is voor snelle werkzaamheden.

  Het verbruik van de motor mag, net als bij Dieci, JCB en Kramer, wat lager zijn. Dit blijkt uit de cyclustests die we hielden. De rijhydrauliek met twee rijbereiken is ook geleverd door Bosch-Rexroth. Deze levert een maximale duwkracht van 4,73 ton, wat voldoende is voor snelle werkzaamheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.