Home

Nieuws laatste update:23 jun 2016

Vicon-sectiestrooier voor veehouder

Voor de boeren die wel nauwkeuriger én plaatsspecifiek kunstmest willen strooien met gebruik van taakkaarten en op basis van (D)gps-signalen, maar niet het budget hebben om een dure, professionele weeg- en sectiestrooier, introduceert Vicon de RO-M Geospread-kunstmeststrooier.

Deze strooier positioneert zich tussen de dure en professionele Vicon Geospread-strooiers en de eenvoudige weeg- of schijvenstrooiers.

Verschillen

Waar zitten de verschillen? Daar waar de professionele strooiers tot wel 50 meter breed strooien, strooit deze RO-M maximaal 28 meter breed en kan de werkbreedte variëren over 14 secties. De techniek waarmee de strooier de gift volautomatisch varieert op een perceel, op geren en op kopakkers, is vergelijkbaar met die professionele Geospread-strooiers.

<em>Foto: Vicon</em>
Foto: Vicon

Leverbaar in vier groottes

De 'boeren' Geospread is leverbaar in vier groottes met een kuipinhoud van 1.100, 1.550, 2.000 en 2.450 liter. Het strooimechanisme is op alle typen gelijk. De bruto richtprijs van de RO-M Geospread zal op ongeveer €12.000 liggen, grofweg €3.500 minder dan een professionele akkerbouw-Geospread-strooier.

Of registreer je om te kunnen reageren.