Home

Nieuws

Amerikaanse trekjes op nieuwe Case IH Maxxum

Case IH's nieuwe Maxxum-serie omvat vijf typen: de Maxxum 115, 125, 135, 145 en de 150. Ze zijn wat Amerikaanser dan hun voorgangers door meer luxe, waaronder leren bekleding.

Het typenummer staat voor het nominale motorvermogen - alleen niet bij de Maxxum 150. Deze heeft een zescilinder FPT-motor, de andere een viercilinder FPT. Alle beschikken tevens over een powerboost van 20 tot 30 pk. De kleinste meet maximaal 145 pk, de zwaarste twee 175 pk. Qua transmissie is er keuze uit een 16 (of 17) x 16 viertraps powershift of een continu variabele transmissie (cvt), die bij Case IH CVX heet.

Luxe boerentrekker

Ten opzichte van de vorige Maxxum voerde Case IH enkele detailverbeteringen door. Zoals een extra accumulator voor de geveerde vooras. Vrij vertaald is de Maxxum een luxe boerentrekker met al het denkbare aan boord, zoals led-werklampen, een nieuw en intuïtief kopakkermanagement, Isobus-III-trekkerterminal met touchscreen, alle denkbare gps-stuurmogelijkheden en tot slot een lederpakket voor stoel, stuur, bijrijdersstoel en armleuning.

Case IH introduceerde de eerste Maxxum-series in 1989 en bouwde sindsdien ruim 28.000 exemplaren van deze serie. Lees binnenkort alles over deze nieuwe Maxxum in de komende uitgave van TREKKER.

Foto

  • Eigenlijk is de Maxxum een luxe boerentrekker met al het denkbare aan boord. <em>Foto: CNH</em>

    Eigenlijk is de Maxxum een luxe boerentrekker met al het denkbare aan boord. Foto: CNH

Of registreer je om te kunnen reageren.