Home

Nieuws

Arion 400 krijgt trekjes grote broers

Eigenschappen die zijn grotere broers al hadden, komen nu ook op de Arion 400-serie van Claas. Zoals de Hexashift-transmissie, het kopakkermanagement CSM, en Telematics. Als optie komt ook het nieuw ontwikkelde dynamisch sturen beschikbaar.

De Arion 400 is een compact gebouwde, universele trekkerserie van 90 tot 140 pk. Voor de modellen 430 tot 460 is naast de vertrouwde Quadrishift nu ook de Hexashift beschikbaar. De Hexashift (vier groepen, zes trappen) kan op de weg bij lagere motortoeren draaien. Dat betekent minder decibellen voor de chauffeur en minder diesel voor de motor. De transmissie biedt veel overlap in schakelingen, waardoor het motormanagement kan kiezen tussen optimale toerentallen en rijsnelheden voor elke klus. Alle 24 versnellingen schakel je met de multicontroller zonder de koppeling in te trappen. In de Hexactiv-powershiftmode schakelt de trekker volautomatisch, ook als de chauffeur de cabine verlaat.

Meer ondersteuning chauffeur

Het bewezen CSM-kopakkermanagement (Claas Sequence Management) legt diverse trekkerfuncties op volgorde vast, zoals elektronische functies, hef, motortoerental en aftakas. Je kunt vier 'programmas' tot 200 stappen lang vastleggen.

Dynamic steering houdt in dat de chauffeur het aantal stuuromwentelingen kan kiezen om tot de maximale stuuruitslag te komen. Van ene naar andere uiterste vergt normaal 4,5 omwentelingen; dit is te veranderen in één tot drie. Makkelijk voor werk met de voorlader of op de kopakker. Er zijn drie modussen: stuurhoekafhankelijk waarbij de wielen sneller draaien naarmate het stuur steviger draait; snelheidsafhankelijk (minder snel draaien boven 10 km/u) en handmatig. Dan regel je de stuursnelheid onafhankelijk van stuurhoek en rijsnelheid.

Telematics tenslotte registreert alle relevante trekkerdata en instellingen. Deze zijn van afstand te volgen.

 

Al kaarten besteld voor HET event voor de liefhebber van trekkers en landbouwmechanisatie? Want je laat toch zeker geen verstek gaan op het TREKKER Festival 2016, op 10 september in Biddinghuizen (Flevoland)... Kijk hier!

Foto

  • De vernieuwde Arion 400 beschikt nu ook over bedieningscomfort dat eerder alleen in zijn grotere broers te koop was. <em>Foto's: Claas</em>

    De vernieuwde Arion 400 beschikt nu ook over bedieningscomfort dat eerder alleen in zijn grotere broers te koop was. Foto's: Claas

  • Arion 400 krijgt trekjes grote broers

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.