Home

Foto & video

HMT Panningen: historische trekkers trekken de aandacht

Op zaterdag 30 en zondag 31 juli organiseerde de Historische Motor en Trekker (HMT) vereniging voor de 37ste keer het Internationale Historische Festival (IHF) in Panningen, Limburg.

Naast al het denkbare aan oude trekkers en machines, kreeg het trekkermerk Fahr net iets meer aandacht. Dat was te zien op het erepodium, recht tegenover de vip-tent van de organisatie.

Kom ook naar het Trekkerfestival op zaterdag 10 september in Biddinghuizen!

Foto

 • Op het erepodium pronkt een echte Fahr D177. Het IHF is één van de grootste evenementen in Europa op het gebied van oude trekkers en landbouwmachines. De organisatie hoopt ook dit jaar ruim 20.000 bezoekers te mogen ontvangen in twee dagen. En gezien de drukte op de eerste dag verliep, lijkt het erop dat de organisatie dat streefaantal ook gaat halen.</p>
<p><em>Foto's: Bas van Hattum</em>

  Op het erepodium pronkt een echte Fahr D177. Het IHF is één van de grootste evenementen in Europa op het gebied van oude trekkers en landbouwmachines. De organisatie hoopt ook dit jaar ruim 20.000 bezoekers te mogen ontvangen in twee dagen. En gezien de drukte op de eerste dag verliep, lijkt het erop dat de organisatie dat streefaantal ook gaat halen.

  Foto's: Bas van Hattum

 • De gemiddelde leeftijd van de bezoekers lijkt hoog, maar toch waren er opvallend veel jongeren, en zelfs hele jonge dames en heren. Zoals deze trotse bijrijder van de Ursus Pampa-gloeikoptrekker.

  De gemiddelde leeftijd van de bezoekers lijkt hoog, maar toch waren er opvallend veel jongeren, en zelfs hele jonge dames en heren. Zoals deze trotse bijrijder van de Ursus Pampa-gloeikoptrekker.

 • De Ursus mag het echte werk doen in de grote zandbak op het terrein. Daar mag een ieder die maar wil naar hartenlust kan ploegen, cultivateren of egaliseren.

  De Ursus mag het echte werk doen in de grote zandbak op het terrein. Daar mag een ieder die maar wil naar hartenlust kan ploegen, cultivateren of egaliseren.

 • Met gepast geweld hakselt dit koppel Deutz-trekkers het gras. De hakselaar is een getrokken JF FCT 1100, de kipper een eigenbouw. De enthousiastelingen van de Sambeekse Motoren en Traktorenvereniging (SMT) beheren de machines.

  Met gepast geweld hakselt dit koppel Deutz-trekkers het gras. De hakselaar is een getrokken JF FCT 1100, de kipper een eigenbouw. De enthousiastelingen van de Sambeekse Motoren en Traktorenvereniging (SMT) beheren de machines.

 • Tussen alle velden door rijdt een aantal chauffeurs vrij heen en weer. Alles gaat rustig en beheerst. Extra veiligheidsmensen zijn niet nodig. Mooi dat dit allemaal zo kan in Panningen. Bijzonder: een gitzwarte oldtimer met enkel de naam 'Lubbes' erop. Wat zou dit zijn?

  Tussen alle velden door rijdt een aantal chauffeurs vrij heen en weer. Alles gaat rustig en beheerst. Extra veiligheidsmensen zijn niet nodig. Mooi dat dit allemaal zo kan in Panningen. Bijzonder: een gitzwarte oldtimer met enkel de naam 'Lubbes' erop. Wat zou dit zijn?

 • Terwijl de Ursus vrolijk doorploegt, staat links een 'youngtimer' van een groter kaliber te wachten om alles op te egaliseren voor de volgende ronde. De youngtimer luistert naar de naam John Deere 4955. Hij is eigendom van Mart Munsters uit Deurne.

  Terwijl de Ursus vrolijk doorploegt, staat links een 'youngtimer' van een groter kaliber te wachten om alles op te egaliseren voor de volgende ronde. De youngtimer luistert naar de naam John Deere 4955. Hij is eigendom van Mart Munsters uit Deurne.

 • In de wachtrij voor de oldtimer-trekkertrek met deze Deutz 8006 Special. En met dikke banden!

  In de wachtrij voor de oldtimer-trekkertrek met deze Deutz 8006 Special. En met dikke banden!

 • Deze Argentijnse Dinela Pampa-trekker op nieuwe BKT-banden doet het erg goed voor de sleepwagen: een full pull!

  Deze Argentijnse Dinela Pampa-trekker op nieuwe BKT-banden doet het erg goed voor de sleepwagen: een full pull!

 • Op het 20 hectare grote terrein is ruimte en rust genoeg. De sfeer is opperbest. Bovendien is er alle ruimte voor een goed gesprek tussen twee gelijkgestemden. Zelfs als je op een historische Hongaarse HSCS-trekker zit, type GS 35.

  Op het 20 hectare grote terrein is ruimte en rust genoeg. De sfeer is opperbest. Bovendien is er alle ruimte voor een goed gesprek tussen twee gelijkgestemden. Zelfs als je op een historische Hongaarse HSCS-trekker zit, type GS 35.

 • Of wat te denken van deze trekker uit de Amerikaanse Ford FW-serie. Destijds gebouwd door de firma Waltanna. Hij was de enige op het IHF.

  Of wat te denken van deze trekker uit de Amerikaanse Ford FW-serie. Destijds gebouwd door de firma Waltanna. Hij was de enige op het IHF.

 • De MB-Trac heeft een grote schare trouwe fans. De trekker blijft aantrekkelijk, zoals deze verkleurde MB-Trac 1300 uit 1987. Op het IHF-terrein zijn overigens veel Unimogs te zien, het zusje van de MB-Trac.

  De MB-Trac heeft een grote schare trouwe fans. De trekker blijft aantrekkelijk, zoals deze verkleurde MB-Trac 1300 uit 1987. Op het IHF-terrein zijn overigens veel Unimogs te zien, het zusje van de MB-Trac.

 • jong geleerd is ... Dat geldt ook voor deze jongen, die al de eerste meters mag sturen op deze 'verFendte' gazonmaaier. Het voertuig heet dan ook: Fendt mini.

  jong geleerd is ... Dat geldt ook voor deze jongen, die al de eerste meters mag sturen op deze 'verFendte' gazonmaaier. Het voertuig heet dan ook: Fendt mini.

 • Bezoekers komen de Boerderij-mascotte Opa over het hele terrein wel tientallen keren tegen. Hier staat Opa trots tussen uitlaat en luchtinlaat op de motorkap.

  Bezoekers komen de Boerderij-mascotte Opa over het hele terrein wel tientallen keren tegen. Hier staat Opa trots tussen uitlaat en luchtinlaat op de motorkap.

 • Of hier: Opa staat rechtsonder de cabine van een Fendt 306 LSX.

  Of hier: Opa staat rechtsonder de cabine van een Fendt 306 LSX.

 • Deze zilveren Ford 7610 van de derde generatie schitterde onlangs nog in TREKKER in de oldtimerrubriek. Hij staat dus ook op het IHF in Panningen.

  Deze zilveren Ford 7610 van de derde generatie schitterde onlangs nog in TREKKER in de oldtimerrubriek. Hij staat dus ook op het IHF in Panningen.

 • In zeer goede staat is deze International Harvester (IHC) Mogul 8-16 uit 1915. De jonge chauffeurs rijden er enthousiast mee over het terrein en tonen hoe goed deze trekker nog kan ploegen.

  In zeer goede staat is deze International Harvester (IHC) Mogul 8-16 uit 1915. De jonge chauffeurs rijden er enthousiast mee over het terrein en tonen hoe goed deze trekker nog kan ploegen.

 • Het lijkt wel een Formule-1 trekker, deze zogenoemde Dainault Sport, gebaseerd op een Renault 'Super 5' uit 1965.

  Het lijkt wel een Formule-1 trekker, deze zogenoemde Dainault Sport, gebaseerd op een Renault 'Super 5' uit 1965.

 • Zo ging dat vroeger: puin breken. Je gooit schepjes in de bandaangedreven breker en vervolgens schepjes kort gebroken puin in de container. Vandaag de dag gaat dat allemaal iets sneller.

  Zo ging dat vroeger: puin breken. Je gooit schepjes in de bandaangedreven breker en vervolgens schepjes kort gebroken puin in de container. Vandaag de dag gaat dat allemaal iets sneller.

 • In buurland België zitten de oldtimers al langer vast aan een kenteken. Nu de Nederlanders nog ...

  In buurland België zitten de oldtimers al langer vast aan een kenteken. Nu de Nederlanders nog ...

 • Gezellig even bijkletsen op het sparbord van deze oldtimer. Blijft leuk.

  Gezellig even bijkletsen op het sparbord van deze oldtimer. Blijft leuk.

 • Op het IHC-terrein rijden veel bijzondere bouwsels rond, zoals deze driewieler. Merk en type onbekend.

  Op het IHC-terrein rijden veel bijzondere bouwsels rond, zoals deze driewieler. Merk en type onbekend.

 • Tussen al het oldtimergeweld sta je dan ineens oog in oog met een hagelnieuwe Claas Arion 550, bedoeld als reclame van een rijschool. Op het terrein staan er nog twee.

  Tussen al het oldtimergeweld sta je dan ineens oog in oog met een hagelnieuwe Claas Arion 550, bedoeld als reclame van een rijschool. Op het terrein staan er nog twee.

 • Tot slot deze John Deere 2130 S. De trekker staat erbij alsof ie gisteren van de band afliep in het Duitse Mannheim, de plaats waar John Deere deze trekkers altijd produceerde.

  Tot slot deze John Deere 2130 S. De trekker staat erbij alsof ie gisteren van de band afliep in het Duitse Mannheim, de plaats waar John Deere deze trekkers altijd produceerde.

Of registreer je om te kunnen reageren.