Home

Nieuws 1049 bekeken laatste update:14 jul 2016

Kubota haalt M6-serie naar Europa als M-GX3

De Japanse fabrikant Kubota vernieuwt binnenkort zijn trekkergamma met de M-GX3, elders bekend als M6. Dat verbreedt de keuze van 62 tot 102 kW (85 en 140 pk) in Europa.

In de Verenigde Staten en Canada zijn de nieuwe modellen al geïntroduceerd. De M6-serie vervangt de huidige GX-serie. De M5-091 en M5-111 vervangen volgens de Amerikaanse site de huidige M8560 en M9960.

Schonere motor en AdBlue

De grootste verandering is de schonere motor, waardoor de trekkers aan de Fase IV emissie-eisen voldoen. Kubota past voortaan ook AdBlue toe. De huidige series voldeden nog aan de normen met alleen commonrail, EGR en partikelfilter. Verder worden de trekkers iets krachtiger. De M5-111 krijgt 3 kW (5 pk) meer dan de M9960. Het topmodel van de M6-serie, de M6-141, krijgt 4 kW (6 pk) meer dan de M135GX. Het uiterlijk van de M5 krijgt een opfrisbeurt, terwijl de M6 qua look gelijk blijft aan de huidige GX-serie.

M6 wordt in Europa M-GX3

Jean-Jaques Harmand, directeur van Kubota Nederland, bevestigt dat de in de Verenigde Staten geïntroduceerde modellen binnenkort in Europa worden geïntroduceerd. Harman wil echter pas na de officiële introductie uitgebreid over de nieuwe series praten. Wel wil hij kwijt dat de Amerikaanse naamgeving M5 en M6 niet in Europa wordt gevoerd. De M6 gaat in Europa M-GX3 heten.

Of registreer je om te kunnen reageren.