Home

Nieuws

Kuhn-maaiers met stalen klepel

Kuhn toonde vorige week op een persconferentie nabij München (Duitsland) een nieuwe lijn schijvenmaaiers.

Zo’n beetje de hele lijn wordt vernieuwd: van de frontmaaiers tot de grote triple maaiers. De nieuwe gedragen maaiers zijn herkenbaar aan de fraai vormgegeven beschermkappen en afwerking rondom de driepuntsbok.

Meest opvallende nieuws is dat je bij de gedragen maaierkneuzers (serie FC) kunt kiezen tussen een kneuzer met de bekende V-vormige kunststof vingers, óf een kneuzerversie met vrijhangende stalen klepels. Dat laatste was tot nu toe alleen mogelijk op de grotere getrokken maaiers, maar zeker wel een wens voor wie het gewas intensiever wil kneuzen en drogen. Voor bladgewassen zoals luzerne is een rollenkneuzer leverbaar.

Ophanging en obstakelbeveiliging verbeterd

Verder verbeterde Kuhn naar eigen zeggen de ophanging, de obstakelbeveiliging (gaat nu vloeiender) en heffen de maaiers hoger uit op de kopakker. Het grootste type, de FC 314, heeft zelfs een geveerde maaibalk om schokken op kopakkers en tijdens transport op te vangen.

De gedragen maaierkneuzers zijn verkrijgbaar in werkbreedtes van 2,40 tot 3,10 meter, de nieuwe frontmaaiers van 3,10 en 3,50 meter en de triple maaiers in werkbreedtes van 9,5 en 10 meter. De gedragen boerenmaaiers zonder kneuzer gaan van 2,67 tot een werkbreedte van maar liefst 4,35 meter!

<em>Foto: Kuhn</em>
Foto: Kuhn

Of registreer je om te kunnen reageren.