Home

Nieuws

Nieuwe 6- en 7-serie van Deutz-Fahr

De 6- en 7-serie zijn de belangrijkste series voor SDF als het gaat om verkoopaantallen en omzet. Juist deze trekkers waren toe aan de volgende emissiefase van de motoren.

De stap naar Fase IV gebruikte Deutz-Fahr om direct andere zaken aan te pakken. Zoals de introductie van een nieuwe RC-bak.

 

Op zaterdag 10 september is het TREKKER Festival. Bent u er ook bij? Koop de kaarten op www.trekkerfestival.nl!

Foto

 • Deutz-Fahr vernieuwde de 6- en de 7-serie. Naast een Fase IV-motor en het design van de 9-serie kregen ze een nieuwe bak en voorasvering. <em>Foto's: Frits Huiden</em>

  Deutz-Fahr vernieuwde de 6- en de 7-serie. Naast een Fase IV-motor en het design van de 9-serie kregen ze een nieuwe bak en voorasvering. Foto's: Frits Huiden

 • De fabrikant stelde de trekkers nabij het Duitse Dresden voor aan de pers met veel gevoel voor show.

  De fabrikant stelde de trekkers nabij het Duitse Dresden voor aan de pers met veel gevoel voor show.

 • Een wheelie maken is met de trekker net zo makkelijk als met een motor.

  Een wheelie maken is met de trekker net zo makkelijk als met een motor.

 • Het belangrijkste nieuws zat 'm in de nieuwe RC full-powershiftbak voor de 6-serie. Deze is samen met ZF ontwikkeld. De transmissiespecialist stelde hem al eerder voor op de Agritechnica, onder de naam TPT18. De bak is gemaakt voor een topsnelheid van 72 km/u.

  Het belangrijkste nieuws zat 'm in de nieuwe RC full-powershiftbak voor de 6-serie. Deze is samen met ZF ontwikkeld. De transmissiespecialist stelde hem al eerder voor op de Agritechnica, onder de naam TPT18. De bak is gemaakt voor een topsnelheid van 72 km/u.

 • 50 km/u haal je al bij ruim 1.400 motortoeren. Ook het geluidsniveau in de trekker is aangepakt. SDF mat zelf slechts 66 dB(A) nadat het de achterruit onder voorzag van dubbel glas, en het motorcompartiment volledig loskoppelde van de cabine.

  50 km/u haal je al bij ruim 1.400 motortoeren. Ook het geluidsniveau in de trekker is aangepakt. SDF mat zelf slechts 66 dB(A) nadat het de achterruit onder voorzag van dubbel glas, en het motorcompartiment volledig loskoppelde van de cabine.

  Foto: Frits Huiden
 • Net als de TTV heeft de RC Shift-bak de multihendel MaxCom als bediening. Naar voren duwen is een versnelling opschakelen. Ook de snelheffunctie van de geïntegreerde fronthef is in de multihendel opgenomen.

  Net als de TTV heeft de RC Shift-bak de multihendel MaxCom als bediening. Naar voren duwen is een versnelling opschakelen. Ook de snelheffunctie van de geïntegreerde fronthef is in de multihendel opgenomen.

 • In het interieur is er geen verschil tussen een RC- en een TTV-uitvoering. Alleen aan het koppelingsknopje op de multihendel kun je zien dat het om de RC-versie gaat.

  In het interieur is er geen verschil tussen een RC- en een TTV-uitvoering. Alleen aan het koppelingsknopje op de multihendel kun je zien dat het om de RC-versie gaat.

 • Onder de nieuwe kap huist de Fase IV Deutz-motor. Ook nu weer is het koelsysteem eenvoudig van elkaar te klappen, maar in deze serie is het geheel van aluminium.

  Onder de nieuwe kap huist de Fase IV Deutz-motor. Ook nu weer is het koelsysteem eenvoudig van elkaar te klappen, maar in deze serie is het geheel van aluminium.

 • Modellen vanaf de 6185 hebben een Dana-vooras. De voorasvering veranderde met een langere arm en de dempingsveren vóór de as, in plaats van erachter.

  Modellen vanaf de 6185 hebben een Dana-vooras. De voorasvering veranderde met een langere arm en de dempingsveren vóór de as, in plaats van erachter.

 • En zo laat Deutz-Fahr de vooras ook even aan het publiek zien.

  En zo laat Deutz-Fahr de vooras ook even aan het publiek zien.

 • Naast de optionele grote monitor en de kleinere in de A-stijl, is nu ook het nieuwe dashboard voorzien van een digitale duiding. Hier is de transmissie-info te vinden.

  Naast de optionele grote monitor en de kleinere in de A-stijl, is nu ook het nieuwe dashboard voorzien van een digitale duiding. Hier is de transmissie-info te vinden.

 • Behalve deze RC-uitvoering kregen uiteraard ook de modellen met TTV-bak de nieuwe voorasvering, motor, geïntegreerde fronthef en design. In de TTV-serie kwamen er twee modellen extra.

  Behalve deze RC-uitvoering kregen uiteraard ook de modellen met TTV-bak de nieuwe voorasvering, motor, geïntegreerde fronthef en design. In de TTV-serie kwamen er twee modellen extra.

 • Zowel de 6- als 7-serie zijn te krijgen met een volledige led-pakket. Inclusief de led's in de grille beschik je dan over 40.000 lumen aan licht.

  Zowel de 6- als 7-serie zijn te krijgen met een volledige led-pakket. Inclusief de led's in de grille beschik je dan over 40.000 lumen aan licht.

Of registreer je om te kunnen reageren.