Home

Nieuws

Nieuwe Case IH Luxxum: chic boerentrekkertje

Op een persconferentie in Zuidoost-Duitsland introduceerde Case IH officieel zijn nieuwe Luxxum serie. Die vervangt eind 2016 de meer bescheiden Farmall U Pro.

Wat opvalt? Een chique boerentrekker met een relatief groot glasoppervlak, en dus goed zicht naar buiten en op de voorlader. Dat Case IH met deze nieuwe allround-serie mikt op de middelgrote veehouderij- en akkerbouwbedrijven waar de trekker ook op het erf en op de weg goed moet presteren, is te zien aan de geveerde vooras (optie), de complete 32V/32A-transmissie met viertraps powershift, en aan de ruim bemeten hydraulische capaciteit. De Luxxum haalt de 40 km/u al bij een gunstig motortoerental van ruim 1.700. Alles bij elkaar een fraai uitgevoerde trekker in de klasse van 100 tot 120 pk.

Voorlader

Dat de trekker zich uitermate leent voor voorladerwerk, is onder meer zichtbaar aan de elektro-hydraulische kruishendel. Daarmee kun je tevens op- en terugshiften én de transmissie in neutraal zetten.

De Luxxum is leverbaar in drie modellen met vermogens van 99, 107 en 117 pk en heeft qua emissietechniek alleen een SCR-katalysator (met AdBlue). De Luxxum is de evenknie van de eveneens onlangs getoonde Steyr Multi.

Foto

  • De Luxxum is leverbaar in drie modellen met vermogens van 99, 107 en 117 pk. <em>Foto's: CNH</em>

    De Luxxum is leverbaar in drie modellen met vermogens van 99, 107 en 117 pk. Foto's: CNH

  • De trekker leent zich uitermate goed voor voorladerwerk op middelgrote vee- en akkerbouwbedrijven.

    De trekker leent zich uitermate goed voor voorladerwerk op middelgrote vee- en akkerbouwbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.