Home

Nieuws laatste update:28 jul 2016

Solomix 2 VLL uitgebreid naar boven

De Solomix 2 VLL New Edition van Trioliet is vanaf nu ook verkrijgbaar met 24 en 28 kuub inhoud. Vorig jaar introduceerde de fabrikant deze nieuwe reeks al in 12 tot en met 20 kuubs-uitvoeringen. Vanwege de vraag naar meer inhoud, breidt Trioliet dit aanbod nu uit.

Grootste vernieuwingen zitten in de dwarsafvoer. Ten eerste is deze breder geworden: in plaats van 75 cm is de band nu een meter breed. Daarbij is de doseerklep verbreed en iets vergroot, waardoor de wagen volgens Trioliet beter omgaat met lang materiaal. Ook is de band voorzien van een doorkijkvenster, hierdoor zie je vanuit de trekker hoeveel product er op de band valt. De uitdoseerunit is nu modulair opgebouwd, waardoor wisselen tussen dwarsafvoerband, -ketting of gekromde ketting en dergelijke eenvoudiger is. Hierdoor kan de fabrikant efficiënter bouwen en bij het wisselen van eigenaar heeft de wagen een breder publiek.

Dual Flow

De voermengwagen maakt gebruik van Trioliets ‘Dual Flow’-principe. Dit betekent horizontale en verticale interactie van product in de mengkuip. De kuip is daarbij relatief smal gevormd. Volgens de fabrikant resulteert deze combinatie in een verminderd brandstofverbruik. De dikkere Twin Stream vijzels van 22 mm zijn gewoonlijk optioneel en zijn standaard op de 28-kuubs variant New Edition. Hierop zijn de plaatsbare messen volgens Trioliet eenvoudiger uitwisselbaar en uit te breiden met verschillende opties, zodat deze op het rantsoen af te stemmen is.

De voermengwagen maakt gebruik van Trioliets ‘Dual Flow’ principe. Dit betekent horizontale en verticale interactie van product in de mengkuip. Foto: Solomix
De voermengwagen maakt gebruik van Trioliets ‘Dual Flow’ principe. Dit betekent horizontale en verticale interactie van product in de mengkuip. Foto: Solomix

Vernieuwd bordes

Verder heeft de nieuwe reeks tal van kleine aanpassingen, zoals bijvoorbeeld een vernieuwd bordes met een in hoogte verstelbare arm voor de gewichtsindicator. De nieuwe reeks Solomix 2 is al leverbaar. De Solomix 2 1200L VLL-B is verkrijgbaar vanaf €30.970 en de Solomix 2 2800 VLL-B is er vanaf €50.900.

Of registreer je om te kunnen reageren.