Home

Nieuws

Agribuggy paart laag gewicht aan goede tractie

Importeur Pool Agri introduceert op de komende ATH de Kellands Agribuggy A280. Die spuit weegt slechts 4.900 kilo. Samen met de mechanische aandrijving is de Agribuggy vrijwel altijd inzetbaar.
Agribuggy paart laag gewicht aan goede tractie

De mechanische aandrijving brengt maar liefst 95 procent van het vermogen over op het loopvlak van de banden. Het lage eigen gewicht verzekert bovendien een minimale bodembelasting. De Agribuggy A280 is daarmee bij uitstek geschikt voor spuitwerk op percelen met zeer beperkte draagkracht, en onder natte omstandigheden in het vroege voorjaar of in de herfst.

Op het touchscreen zijn de instellingen makkelijk te maken.
Op het touchscreen zijn de instellingen makkelijk te maken.
De Kellands Agribuggy A280 is zeer wendbaar; prima op korte kopakkers.
De Kellands Agribuggy A280 is zeer wendbaar; prima op korte kopakkers.

Eigenschappen

De buggy is compact met zijn korte wielbasis van slechts 2,80 meter. Hij weegt 4.900 kilo en de tankinhoud meet 2.700 liter. Vierwielbesturing maakt hem erg wendbaar. Het Teejet-touchscreen geeft de gebruiker in één oogopslag alle info. Op deze kleurenterminal zijn eenvoudig instellingen te maken voor de gewenste bespuiting. De standaard stuurhulp voorkomt overlap. In- en uitschakelen van secties kan automatisch via de standaard gps, of handmatig met schakelaars. De buggy beschikt over vier besturingsmodi; het hart is een 109 kW (148 pk) sterke Cummins-viercilinder die 70 liter diesel verbruikt per werkdag. De brandstoftank is 95 liter.

Hier is een filmpje over de Agribuggy aan het werk.

Het spuitsysteem komt van Teejet.
Het spuitsysteem komt van Teejet.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.