Home

Nieuws

Nieuwe rooibek voor Puma

AVR presenteert tijdens Potato Europe en de Aardappeldemodag zijn nieuwste optie voor de Puma 3: de All Conditions Control of kortweg ACC. Met dit alternatief voor de standaard rooibek rooit de Puma 3 ook prima in zware kleigrond.

Op natte kleigrond geeft de ACC-rooibek de mogelijkheid om zonder enige druk op de ruggen te rooien. Diabolo-loos dus, want de diabolo’s zweven in dit geval boven de aardappelruggen. Ze blijven echter gemonteerd in de rooibek, om in droge omstandigheden een goede opname te verzekeren. Met een ACC-bek kan de klant dus, afhankelijk van de omstandigheden, zelf beslissen of hij met of zonder diabolo’s rooit.

Bij de ACC-bek (All Conditions Control) bepaalt de chauffeur of hij de diabolos's laat 'zweven' of laat werken. <em>Foto's: AVR</em>
Bij de ACC-bek (All Conditions Control) bepaalt de chauffeur of hij de diabolos's laat 'zweven' of laat werken. Foto's: AVR
De ACC is een brede rooibek met acht grote aangedreven schijven van 900 mm diameter. Twee hoekopnemers die de beweging van twee sleepvoeten opnemen, controleren de diepte. De gebruiker kan de diabolo’s ver genoeg van de rug af monteren worden om die rug niet aan te drukken, maar toch de opname te helpen. En verder om indien nodig de korst te breken, en om te dienen als mechanische veiligheid. De diepteregeling via de diabolo’s is met een cilinder te regelen vanuit de cabine.

Kennismaken in het echt

Bekijk zelf hoe het werkt. De nieuwe Puma 3 met de ACC-optie is werkend te zien tijdens de Aardappeldemodag in Westmaas (N.-Br.) op 31 augustus. Op de stand tijdens Potato Europe in Villers-St-Christophe (F.) op 14 en15 september is hij stilstaand aanwezig.

Foto

  • Met de nieuwe rooibek kan de Puma 3 vooral op vette kleigrond beter uit de voeten.

    Met de nieuwe rooibek kan de Puma 3 vooral op vette kleigrond beter uit de voeten.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.