Home

Nieuws

Beyne nieuwe eigenaar Vogel & Noot

De Belgische spuitenbouwer Beyne neemt het failliete Vogel & Noot over. Het verwerft daarmee onder andere een ‘springplank’ naar de Balkan en Oost-Europa.

De overname betreft alle grond, gebouwen en wisselstukken in de Oostenrijkse thuislocatie Wartberg. Ook de productie van slijtdelen onder de naam Premium Parts komt in handen van Beyne, en verder de importeur van Vogel & Noot in Roemenië. Twee Hongaarse fabrieken gaan naar Duitse bedrijven waaronder de ploegenfabriek.

Beyne wil de productie bij Premium Parts zo snel mogelijk weer opstarten. Het Roemeense Agrorom in Arad betekent dat Beyne nu voet aan de grond heeft in de Balkan, waar het zijn spuiten aan de man wil gaan brengen.

Foto

  • <em>Foto: Beyne</em>

    Foto: Beyne

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.