Home

Nieuws

Case IH Luxxum is ‘Boerderij-trekker 2016’

De Case IH Luxxum is door lezers van Boerderij uitgeroepen tot ‘Boerderij-trekker 2016’.

Hoofdredacteur Geert Hekkert van Boerderij heeft op 7 september 2016 op de ATH-mechanisatiebeurs in Biddinghuizen verkooporganisatie Case IH/Steyr een oorkonde overhandigd. De Nederlandse boeren en loonwerkers en een vakjuyry, bestaande uit mechanisatieredacteuren van de agrarische vakbladen Boerderij en Trekker, beoordeelden de Case IH Luxxum als beste boerentrekker. Bijna 700 boeren brachten op deze website hun stem uit op welke trekker de titel ‘Boerderijtrekker 2016’ verdient.

15 kandidaten

De Boerderij-trekkerverkiezing gaat uit van betaalbare boerentrekkers. Om voor de titel ‘Boerderij-trekker 2016’ in aanmerking te komen, heeft Boerderij 15 kandidaten geselecteerd. Dit zijn boerentrekkers, dus trekkers met een vermogen tot 200 pk. Ook moet de fabrikant het model in 2015 of 2016 officieel hebben voorgesteld aan de vakpers en het publiek. De kandidaten zijn in alfabetische volgorde: Branson K78, Case IH Luxxum, Claas Atos 350, Deutz-Fahr 6185, JCB Fasttrac 4160, John Deere 6M, Kioti PX30, Kubota M7-171, Massey Ferguson 5711 Global, McCormick X7 VT-Drive, New Holland T5, Solis 90, Steyr Profi CVT, Valtra N174 en Zetor Crystal.

Case IH Luxxum

De Case IH Luxxum is recent de Farmall U Pro opgevolgd. Het is een chic trekkertje met vermogens van 73 kW (99 pk), 79 kW (107 pk) en 86 kW (117 pk). De allroundserie mikt op de middelgrote veehouderij- en akkerbouwbedrijven waar de trekker op het erf en op de weg goed moet presteren, gezien de geveerde vooras (optie), de complete 32V-32A-transmissie met viertraps powershift, en de ruim bemeten hydraulische capaciteit.

Foto

  • De Case IH Luxxum is verkozen tot Boerderij-trekker 2016. <em>Foto: Henk Riswick</em>

    De Case IH Luxxum is verkozen tot Boerderij-trekker 2016. Foto: Henk Riswick

Petra Vos

Of registreer je om te kunnen reageren.