Home

Nieuws

Fliegl Skate bemest dicht bij de grond

Met de Skate-sleepslangbemester brengt Fliegl Agrartechnik een nieuwe machine op de markt voor het uitrijden van drijfmest. Zij bemest gelijkmatig en plantvriendelijk zowel op grasland als op akkers.
Door de smalle slangafstand van 250 mm is de verdeler perfect geschikt voor grasvelden en akkers. <em>Foto's: Fliegl</em>
Door de smalle slangafstand van 250 mm is de verdeler perfect geschikt voor grasvelden en akkers. Foto's: Fliegl

De Skate past op elke mesttank via een drie- of vierpunts hef. Door de compacte opbouw zijn later nog probleemloos andere accessoires toe te voegen. De transportbreedte van 2,6 meter en de extreem lage hoogte van de verdeler maken het rijden met de Skate veiliger: via de achteruitkijkspiegels kan de bestuurder zonder enig probleem zien wat er aan de zijkant van het voertuig gebeurt.

Door de smalle slangafstand van 250 mm is de verdeler perfect geschikt voor grasvelden en akkers. Omhoog klappen van de sleepslangen voorkomt dat je wendakkers of wegen met mest bevuilt. De uitloopslangen knikken niet dankzij een speciaal klapmechanisme; goed voor een lange levensduur. Een automatische hangbalancering in het middelste frame en in de beide zijframes verzekert optimaal aan de ondergrond aangepaste sleepslangen.

Mechanische of hydraulische sectiebesturing is een optie, Isobus-bediening eveneens (LS-aansluiting).

Foto

  • De Skate past op elke mesttank via een drie- of vierpunts hef.

    De Skate past op elke mesttank via een drie- of vierpunts hef.

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.