Home

Nieuws

Jaguar 0-serie gespot

Claas test een nieuwe serie Jaguar-hakselaars. Een ervan is gespot in Duitsland. De fabrikant laat nog geen technische details los.

 

Thom Morrenhof spotte de hakselaar in Duitsland, waar een loonwerker de hakselaar testte naast het huidige model. Ook in Italië dook een soortgelijk vormgegeven Jaguar op. Volgens de stickers zou het gaan om een Jaguar 980 Dynamic Power. De afwijkende beplating verraadt echter dat het om een nieuwe machine gaat. Qua uiterlijk lijkt de hakselaar op de kleinere 800-serie.

Mogelijk ligt er een nieuwe motor in het prototype. Tot nog toe voldoen de zwaarste twee Jaguars (970 en 980) niet aan de Fase IV-emissienormen vanwege het grote motorvermogen. De bovengrens is namelijk 560 KW. Wellicht kijken we hier dus naar een Jaguar 980, Fase IV.

Afijn, op het moment wil de fabrikant nog niets kwijt over de nieuweling. Half oktober presenteert Claas de hakselaar officieel.

Foto

  • Wellicht kijken we hier naar een Jaguar 980, emissiefase IV. <em>Foto: Thom Morrenhof</em>

    Wellicht kijken we hier naar een Jaguar 980, emissiefase IV. Foto: Thom Morrenhof

Of registreer je om te kunnen reageren.