Home

Nieuws

Kverneland Group partner van Agricon

Kverneland Group en Agricon, de grootste Europese aanbieder van digitale gewasmanagement-oplossingen, zijn een strategische samenwerking overeengekomen. Het doel: volledig geïntegreerde - dus makkelijke en gebruiksvriendelijke - oplossingen leveren voor agrarische ondernemers.

Via de samenwerking willen de ondernemingen sensortechniek en datamanagement (Agricon) samenvoegen met de aansturingstechniek van werktuigen (Kverneland). Door dit gezamenlijk te ontwikkelen moeten gegevensbeheer en toepassingen voor de landbouw sterk verbeteren. Afdelingen van beide bedrijven werken daartoe samen.

Het digitaal vastleggen van groei- en oogstgegevens maakt het voor agrarisch ondernemers mogelijk om zuiniger te zijn met grondstoffen en tóch een optimale opbrengst te halen, dankzij onder andere precisielandbouw. Volgens Kverneland komt met de intensievere samenwerking de intelligente machine binnen handbereik.

Foto

  • In het samenwerkingsverband levert Kverneland de besturingstechniek...

    In het samenwerkingsverband levert Kverneland de besturingstechniek...

  • ...en combineert dat met sensortechniek en datamanagement van Agricon. <em>Foto's: Kverneland, Agricon</em>

    ...en combineert dat met sensortechniek en datamanagement van Agricon. Foto's: Kverneland, Agricon

Eric Wientjes

Of registreer je om te kunnen reageren.