Home

Nieuws laatste update:19 sep 2016

Sfeerimpressie TREKKER Festival 2016

Liefhebbers van trekkers konden hun hart ophalen tijdens de eerste editie van het TREKKER Festival op 10 september in Biddinghuizen. Van oldtimers en klassiekers tot een heuse trekkerveiling en een Demo Trekker Cross. Alles kwam voorbij. Bekijk onderstaand een sfeerimpressie van deze zonnige dag.

Video: Imago Mediabuilders

Foto

 • Een sfeerimpressie van het festivalterrein. Trekkers, liefhebbers en beleving stonden centraal tijdens de eerste editie van het TREKKER Festival. <em>Foto's: Michel Velderman</em>

  Een sfeerimpressie van het festivalterrein. Trekkers, liefhebbers en beleving stonden centraal tijdens de eerste editie van het TREKKER Festival. Foto's: Michel Velderman

 • Speciaal overgevlogen uit IJsland: Magnús Óskar Guðnason. Hij introduceert Trekker Cross in Nederland tijdens het TREKKER Festival.

  Speciaal overgevlogen uit IJsland: Magnús Óskar Guðnason. Hij introduceert Trekker Cross in Nederland tijdens het TREKKER Festival.

 • Spektakel, modder en adrenaline waren gegarandeerd tijdens de Demo Trekker Cross.

  Spektakel, modder en adrenaline waren gegarandeerd tijdens de Demo Trekker Cross.

 • Voor Magnús was het afzien: een parcours met heuvels zorgde voor stuiterende trekkers, en het water remde flink af.

  Voor Magnús was het afzien: een parcours met heuvels zorgde voor stuiterende trekkers, en het water remde flink af.

 • Trekkerliefhebbers pur sang. Een ritje op de trekker, trekkers kijken, andere liefhebbers ontmoeten en een BBQ maken de dag compleet.

  Trekkerliefhebbers pur sang. Een ritje op de trekker, trekkers kijken, andere liefhebbers ontmoeten en een BBQ maken de dag compleet.

 • Allerlei trekkers kwamen opdagen, waaronder deze Allis Chalmers WC. Zo kwamen enkele loonwerkers met opgepoetste werkpaarden aan, terwijl de hobbyist met zijn compleet opgeknapte oldtimer ging toeren.

  Allerlei trekkers kwamen opdagen, waaronder deze Allis Chalmers WC. Zo kwamen enkele loonwerkers met opgepoetste werkpaarden aan, terwijl de hobbyist met zijn compleet opgeknapte oldtimer ging toeren.

 • De artikelen uit TREKKER kwamen op het festival tot leven. Je kon onder andere een live variowissel meemaken, en je zag de maiszaadprikker.

  De artikelen uit TREKKER kwamen op het festival tot leven. Je kon onder andere een live variowissel meemaken, en je zag de maiszaadprikker.

 • De live variowissel. Ingrediënten? Een ruiltransmissie, een stel geroutineerde monteurs en een paar werkuren. Rond drie uur kwam de Fendt na veel belangstelling weer van zijn plaats.

  De live variowissel. Ingrediënten? Een ruiltransmissie, een stel geroutineerde monteurs en een paar werkuren. Rond drie uur kwam de Fendt na veel belangstelling weer van zijn plaats.

 • De Hesston Field Queen 7655. De compacte Field Queen is ontworpen voor de gras- en luzernedrogerijen. De liefhebber kon het niet laten af en toe een demonstratie te geven met het oude geweld.

  De Hesston Field Queen 7655. De compacte Field Queen is ontworpen voor de gras- en luzernedrogerijen. De liefhebber kon het niet laten af en toe een demonstratie te geven met het oude geweld.

 • Johan Dijkstra showde testmateriaal. Een bijzondere Case 1030 Comfort King toonde zijn kunnen aan een dynamometer. Het geweld trok veel aandacht.

  Johan Dijkstra showde testmateriaal. Een bijzondere Case 1030 Comfort King toonde zijn kunnen aan een dynamometer. Het geweld trok veel aandacht.

 • De Trekker Cross werd gepresenteerd door een van de bekendste weermannen van Nederland... Gerrit Vossers. Hier in gesprek met Magnús Óskar Guðnason, één van de IJslandse coureurs. Poah!

  De Trekker Cross werd gepresenteerd door een van de bekendste weermannen van Nederland... Gerrit Vossers. Hier in gesprek met Magnús Óskar Guðnason, één van de IJslandse coureurs. Poah!

 • Alle bezoekers konden met hun eigen trekker naar het festival komen. Ruim 70 trekkerliefhebbers uit de omgeving zijn een paar uur eerder vertrokken om op tijd op het festival te zijn. Hier zie je een bijzondere Case International 5288 (staat te koop).

  Alle bezoekers konden met hun eigen trekker naar het festival komen. Ruim 70 trekkerliefhebbers uit de omgeving zijn een paar uur eerder vertrokken om op tijd op het festival te zijn. Hier zie je een bijzondere Case International 5288 (staat te koop).

 • Jong en oud genoot van een zonnig TREKKER Festival met spektakel tijdens de Trekker Cross.

  Jong en oud genoot van een zonnig TREKKER Festival met spektakel tijdens de Trekker Cross.

 • Aandacht voor miniaturen. Hier toont Piet Bloed uit Lauwerzijl zijn John Deere-miniaturen, handgemaakt in 1:8.<span class="see extended_valid_elements" id="_plain_text_marker"> </span>

  Aandacht voor miniaturen. Hier toont Piet Bloed uit Lauwerzijl zijn John Deere-miniaturen, handgemaakt in 1:8.

 • Modellandbouwers Holland bouwt radiografisch bestuurbare modellen van trekkers en machines op schaal 1:14 tot en met 1:16. Tijdens het festival zag je ze in actie: ploegen, kilveren en werken met de cultivator!

  Modellandbouwers Holland bouwt radiografisch bestuurbare modellen van trekkers en machines op schaal 1:14 tot en met 1:16. Tijdens het festival zag je ze in actie: ploegen, kilveren en werken met de cultivator!

 • Veilingexpert Troostwijk veilde trekkers en landbouwmachines. Meebieden kon zowel vanuit de zaal als online. Een echte veilingmeester begeleidde de veiling.

  Veilingexpert Troostwijk veilde trekkers en landbouwmachines. Meebieden kon zowel vanuit de zaal als online. Een echte veilingmeester begeleidde de veiling.

 • Al met al een prachtige dag waar iedereen de mooiste trekkers kon bewonderen. Op naar de volgende editie!

  Al met al een prachtige dag waar iedereen de mooiste trekkers kon bewonderen. Op naar de volgende editie!

Lisette Okx

Of registreer je om te kunnen reageren.