Home

Nieuws

Studiemodel Zetor in Biddinghuizen

Het door Pininfarina vervaardigde studiemodel van Zetor, dat eerder de show stal op de Duitse Agritechnica, staat nu in de schuur bij importeur Slootsmid. De trekker zak namelijk ook op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen een publiekstrekker zijn.

Het ontwerp is van de beroemde designstudio Pininfarina. Dat tekende ook voor het design van diverse Ferrari’s en Maserati’s. Het geeft aan hoeveel aandacht het Tsjechische Zetor besteedt aan het uiterlijk van zijn toekomstige modellen.

Pininfarina ontwierp de buitenkant van de toekomstige Zetor. <em>Foto: Henk Riswick</em>
Pininfarina ontwierp de buitenkant van de toekomstige Zetor. Foto: Henk Riswick

Behalve glooiende lijnen is er veel led-verlichting en een compleet glazen dak. De standhouder kan de verlichting met een afstandsbediening aan en uit zetten. Onderhuids is de trekker een deels lege huls, met alleen oude techniek om hem de dieplader op en af te rijden tussen shows. Vandaar dat de cabine dicht en geblindeerd blijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.