Home

Nieuws

Grubbenvorst sluit: Challenger in Fendt-kleur

Challenger is van plan zich uit Europa en het Midden-Oosten terug te trekken. Dat meldt het Duitse vakblad Profi. De Challenger-trekkers en zelfrijders worden dan alleen nog in de VS verkocht.

Het is de bedoeling dat de rupstrekkers en spuitmachines onder merknaam Fendt op de markt komen. Op de Agritechnica toont Fendt waarschijnlijk de eerste rupstrekkers en zelfrijdende spuiten in Fendt-groen.

Grubbenvorst sluit

Een interne bron zou hebben verteld dat Challenger in 2017 in Europa zal eindigen. De Challenger-fabriek in Grubbenvorst (L.) sluit dus. De productie van zelfrijdende en getrokken Challenger-veldspuiten wordt dan overgeheveld naar de fabriek in het Duitse Hohenmölsen. Daar worden nu de Fendt-hakselaars gefabriceerd.

Details over sluiting nog niet bekend

Uit een gesprek met de persvoorlichter blijkt dat ze bovenstaande niet kunnen ontkennen, maar tegelijk niet op details in kunnen gaan. “De processen lopen en tot die tijd kunnen we geen details naar buiten brengen. Onze directie spreekt nu met de Challenger-medewerkers die met deze koerswijziging te maken krijgen. Over ongeveer vier weken komen we met een officiële verklaring naar buiten”, aldus Fendt’s persvoorlichter Sepp Nuscheler.

De reden voor dit alles is volgens Farmmachinery Journal de kostenbesparing. Agco wil zich in Europa concentreren op de drie belangrijkste merken: Fendt, Massey Ferguson en Valtra.

Of registreer je om te kunnen reageren.