Home

Foto & video laatste update:6 sep 2017

Primeurs in TOTY 2018

Wordt het de spiksplinternieuwe Case IH Quadtrac 540 CVX? De Claas Arion 660 CMatic? Of gaat de hoogste eer toch naar New Hollands Dynamic Command met de achttraps powershift? De Tractor Of The Year 2018-verkiezing is gestart.

Het is maandag 15 juni als de Europese Tractor of the Year-jury (TOTY) op een snikhete locatie in Noord-Italië 23 presentaties aanhoort van alle grote fabrikanten. Van die 23 kiest de jury uiteindelijk 15 finalisten. Zij dingen mee naar de vier awards Tractor of The Year (algemeen), Best of Utility (boerentrekker), Best of Specialised (smalspoor/cultuurtrekker) en de overall-categorie Best Of Design (de mooiste).

Categorie: Tractor of the Year *** Kniktrekker met vier rupsen en een traploze transmissie, dat is de nieuwe Case IH Quadtrac 540 CVX. Technische details moeten nog geheim blijven, maar iedereen weet vast wel waar de traploze bak vandaan komt...
Categorie: Tractor of the Year *** Kniktrekker met vier rupsen en een traploze transmissie, dat is de nieuwe Case IH Quadtrac 540 CVX. Technische details moeten nog geheim blijven, maar iedereen weet vast wel waar de traploze bak vandaan komt...

De 15 finalisten, vijf per categorie, staan hieronder in de foto-serie. En in deze groep van 15 zitten, zoals de aanhef hierboven al verklapt, echte primeurs. De fabrikanten introduceren ze de komende maanden pas officieel. TREKKER kreeg de eer om al in een vroeg stadium te worden geïnformeerd over al dat fraaie nieuws en de nieuwe technieken. De TOTY-jury mag de series en typenamen wel openbaren, maar van enkele modellen nog geen technische gegevens vrijgeven. Dat volgt in de komende maanden in TREKKER, via onze website en op de site van TOTY.

TOTY: Sterker en traplozer

Binnen de algemene TOTY-categorie zijn drie van de vijf trekkers echte primeurs. Ten eerste de Case IH Quadtrac CVX. Een – met boost – 613 pk sterke trekker op vier rupsen met een traploze transmissie. Technische details van deze gigant mogen we nog niet vrijgeven. Een tweede primeur is de Claas Arion 660, het nieuwe topmodel van de Arion-serie. De nieuwe Arions krijgen een SCR-katalysator (AdBlue), veel detailverbeteringen, en een nieuwe vier- of vijfstijlencabine. Meer details mogen we pas later melden. Een derde echte primeur is de New Holland T6 Dynamic Command met een achttraps powershift.

Categorie: Tractor of the Year *** De Claas Arion heeft een nieuw topmodel: de Arion 660. Aan de foto is al veel nieuws te herkennen: vier- of vijfstijlencabine, een SCR-katalysator, en ook veel nieuws in de cabine.
Categorie: Tractor of the Year *** De Claas Arion heeft een nieuw topmodel: de Arion 660. Aan de foto is al veel nieuws te herkennen: vier- of vijfstijlencabine, een SCR-katalysator, en ook veel nieuws in de cabine.

Best of Utility

Het is nu het derde seizoen dat we deze boerentrekkercategorie voeren. Drie van de vijf kandidaten zijn al langer bekend. De New Holland T4.75-S is een splinternieuwe. Deze T4-S serie omvat drie modellen van 55, 65 en 75 pk.

Specialised: sterker en slimmer

Smalspoortrekkers en voertuigen voor specialistische teelten domineren de categorie Best of Specialised. In deze categorie is het de overgang naar emissiefase Fase IIIB die alle fabrikanten er toe dwingt om te vernieuwen. De Aebi TT281, Fendt 211 Vario, Claas Nexos 240, Kubota M501 N en de MF 3719S hebben om die reden een nieuwe motor. Bijzonder: de introductie van Isobus-terminals en stuurautomaten in deze categorie. Fendt kan af fabriek zelfs een stuurautomaat leveren die werkt op basis van camerabeelden!

Next stop: Agritechnica

De komende maanden ontvangen we meer informatie over de finalisten. Waar mogelijk vertelt een proefrit meer dan we nu al weten. Op de eerste dag van de Agritechnica, zondag 12 november, maakt TOTY rond het middaguur de uitslag van deze 21e verkiezing bekend. Houdt tot die tijd het TREKKER magazine en onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Foto

 • Categorie: Tractor of the Year *** Over de nieuwe John Deere 6250 is begin 2017 al veel geschreven. Vooral de bediening is een ware revolutie bij John Deere (en ook daarbuiten).

  Categorie: Tractor of the Year *** Over de nieuwe John Deere 6250 is begin 2017 al veel geschreven. Vooral de bediening is een ware revolutie bij John Deere (en ook daarbuiten).

 • Categorie: Tractor of the Year *** De New Holland T6.175 DC is een nieuweling. DC staat voor Dynamic Command: een nieuwe achttraps powershift die het ‘gat’ vult tussen de cvt-typen en de (oude) Electro-Command met viertraps powershift.

  Categorie: Tractor of the Year *** De New Holland T6.175 DC is een nieuweling. DC staat voor Dynamic Command: een nieuwe achttraps powershift die het ‘gat’ vult tussen de cvt-typen en de (oude) Electro-Command met viertraps powershift.

 • Categorie: Tractor of the Year *** Valtra gooit hoge ogen met zijn nieuwe - lang verwachte - armleuningbediening met iPhone-achtige terminal: de T254T SmartTouch.

  Categorie: Tractor of the Year *** Valtra gooit hoge ogen met zijn nieuwe - lang verwachte - armleuningbediening met iPhone-achtige terminal: de T254T SmartTouch.

 • Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** John Deere dingt mee met zijn 5125 R. Een compacte, lichte boerentrekker die je superdeluxe kunt aankleden. Ook met vering in assen, stoelen en cabines.

  Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** John Deere dingt mee met zijn 5125 R. Een compacte, lichte boerentrekker die je superdeluxe kunt aankleden. Ook met vering in assen, stoelen en cabines.

 • Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** De Massey Ferguson 5709 Dyna-4 is een regelrechte primeur. We mogen alleen de onscherpe foto tonen en zeggen dat-ie zo heet, maar dat dit dé wereldtrekker is met viertraps powershift, begrijpt iedereen. Toch?

  Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** De Massey Ferguson 5709 Dyna-4 is een regelrechte primeur. We mogen alleen de onscherpe foto tonen en zeggen dat-ie zo heet, maar dat dit dé wereldtrekker is met viertraps powershift, begrijpt iedereen. Toch?

 • Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** McCormick doet mee met de X6 Vt-Drive. De boerentrekker met viercilinder FPT-motor (drie modellen, max. 121, 133 en 140 pk) en zelf ontwikkelde traploze transmissie.

  Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** McCormick doet mee met de X6 Vt-Drive. De boerentrekker met viercilinder FPT-motor (drie modellen, max. 121, 133 en 140 pk) en zelf ontwikkelde traploze transmissie.

 • Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** Ook een echte primeur is deze New Holland T4.75-S (max. 75 pk). Een boerentrekker die aan de onderkant van de boerenklasse zit, sober is, maar desalniettemin niet oninteressant.

  Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** Ook een echte primeur is deze New Holland T4.75-S (max. 75 pk). Een boerentrekker die aan de onderkant van de boerenklasse zit, sober is, maar desalniettemin niet oninteressant.

 • Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** De Valtra A114 is de evenknie van MF’s Global-trekker (drie foto’s terug). Voor Valtra een flinke stap voorwaarts; nu is er meer keuze qua typen, transmissies en wielbasis.

  Categorie: Best of Utility (boerentrekker) *** De Valtra A114 is de evenknie van MF’s Global-trekker (drie foto’s terug). Voor Valtra een flinke stap voorwaarts; nu is er meer keuze qua typen, transmissies en wielbasis.

 • Categorie: Best of Specialised *** Hoe Specialised wil je het hebben met deze Zwitserse Aebi? Het is dé bergbeklimmer bij uitstek: wendbaar en sterk. Nederlandse gebruikers weten het; nu kijken of ie vernieuwend genoeg is om deze prestigieuze prijs te winnen.

  Categorie: Best of Specialised *** Hoe Specialised wil je het hebben met deze Zwitserse Aebi? Het is dé bergbeklimmer bij uitstek: wendbaar en sterk. Nederlandse gebruikers weten het; nu kijken of ie vernieuwend genoeg is om deze prestigieuze prijs te winnen.

 • Categorie: Best of Specialised *** Claas vernieuwde de Nexos fors. Niet alleen een emissiefase hoger, maar ook chiquer en met eigen Claas-identiteit.

  Categorie: Best of Specialised *** Claas vernieuwde de Nexos fors. Niet alleen een emissiefase hoger, maar ook chiquer en met eigen Claas-identiteit.

 • Categorie: Best of Specialised *** Ook de Fendt 211 ging een emissiefase omhoog naar Fase IIIB. Verder lijkt het veel van hetzelfde. Of toch niet, met een af fabriek stuurautomaat (ook op camera’s!), vloerverwarming en nog meer?

  Categorie: Best of Specialised *** Ook de Fendt 211 ging een emissiefase omhoog naar Fase IIIB. Verder lijkt het veel van hetzelfde. Of toch niet, met een af fabriek stuurautomaat (ook op camera’s!), vloerverwarming en nog meer?

 • Categorie: Best of Specialised *** De Kubota M5101N is de verrassing op smalspoorgebied: luxer, meer trekker, ontelbaar veel opties en zelfs een (kleine of grote) Isobus-terminal aan boord.

  Categorie: Best of Specialised *** De Kubota M5101N is de verrassing op smalspoorgebied: luxer, meer trekker, ontelbaar veel opties en zelfs een (kleine of grote) Isobus-terminal aan boord.

 • Categorie: Best of Specialised *** Alleen een foto en de typenaam mogen we verklappen: de Massey Ferguson 3710S is klaar! Net als Claas ook gebouwd bij Agritalia in Italië. Maar laat nu deze trekker ook een geheel eigen identiteit hebben. Met name de luxe zijconsole is verrassend.

  Categorie: Best of Specialised *** Alleen een foto en de typenaam mogen we verklappen: de Massey Ferguson 3710S is klaar! Net als Claas ook gebouwd bij Agritalia in Italië. Maar laat nu deze trekker ook een geheel eigen identiteit hebben. Met name de luxe zijconsole is verrassend.

 • Alle juryleden bij elkaar op de eerste dag van de TOTY-bijeenkomst. Bijzonder: op de achtergrond op de foto staat onze Bulgaarse TOTY-collega en zeer gewaarde vriend Tsvetan Garbeshkov, die een week voor deze bijeenkomst plots overleed...

  Alle juryleden bij elkaar op de eerste dag van de TOTY-bijeenkomst. Bijzonder: op de achtergrond op de foto staat onze Bulgaarse TOTY-collega en zeer gewaarde vriend Tsvetan Garbeshkov, die een week voor deze bijeenkomst plots overleed...

 • Primeurs in TOTY 2018
 • In de aanloop naar de Agritechnica 2017 eind dit jaar, zullen fabrikanten steeds meer tipjes van de sluiers oplichten.

  In de aanloop naar de Agritechnica 2017 eind dit jaar, zullen fabrikanten steeds meer tipjes van de sluiers oplichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.