Home

Nieuws 247 bekeken

Autonome trekker minder afhankelijk van gps

Dynium Robot komt met een autonome trekker. Bijzonder is dat hij niet afhankelijk is van GPS.

Het bedrijf Dynium Robot heeft een autonome trekker gebouwd. De rupstrekker heeft een dieselmotor, driepunts hefinrichting met GKN Walterscheid componenten en een aftakas. Navigeren gaat via het Simultaneous Localisation and Mapping (SLAM)- techniek. Google Uber en Tesla zijn hier al ver mee.

Met SLAM is het voertuig niet afhankelijk van het soms fragiele gps-signaal maar navigeert het op simultaan gemaakte kaarten. Dat doet het met 360 graden LiDAR- en ultrasoonsensoren en camerasystemen. De bouwwijze van het frame voorkomt dode hoeken. De robottrekker heeft een driepuntsbok zodat deze is te transporteren als een werktuig tussen percelen of boerderijen.

De robottrekker van Dynium heeft een nieuwe navigatietechniek, dieselmotor en is met een driepuntsbok te transporteren.
De robottrekker van Dynium heeft een nieuwe navigatietechniek, dieselmotor en is met een driepuntsbok te transporteren.

Dieselmotor te vervangen door elektrische aandrijving

De robottrekker heeft een hydraulische aandrijving en kan dus traploos in snelheid variëren. De dieselmotor is op termijn te vervangen door een elektrische krachtbron. De aandrijflijn is hier al op voorbereid. Ook het chassis is al voorbereid om de rupsen te verwisselen voor banden. Vanuit het kantoor van Dynium in Oxfordshire (UK) is de trekker te monitoren op onderhoud en te voorzien van updates.

De trekker wordt vanaf maart in de praktijk getest en moet binnen twee jaar op de markt zijn.

Lees ook: Case IH presenteert zelfstandige trekker

Of registreer je om te kunnen reageren.