Home

Nieuws

Manitou ziet omzet stijgen met 19%

Manitou Group (met onder meer verreikers en shovels van Manitou, Gehl en Mustang) sloot 2017 af met een omzet van € 1,591 miljard. Dat is 19% meer dan in 2016.

Vooral de bouwsector is verantwoordelijk voor de 19% omzetstijging. Volgens Manitou is dit te verklaren door een aantrekkende markt en meer activiteiten. Ook de afzet van de landbouwdivisie groeide. Volgens de fabrikant komt dit door een succesvolle nieuwe serie verreikers.

Record aan openstaande bestellingen

Manitou sloot het jaar af met meer dan € 700 miljoen aan openstaande bestellingen, een record voor het bedrijf. De fabrikant verwacht in 2018 10% meer machines te kunnen verkopen. Tegelijk met deze snelle toename in productieaantallen vond een daling in productiekosten plaats. Manitou Group zegt deze kostendaling te weerspiegelen in de verkooprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.