Home

Nieuws

Zuidberg toont Next Gear trackset

Zuidberg toonde op een open dag van een diepladerfabrikant zijn laatste uitvoering van zijn Next Gear trackset onder een Puma CVX 240.

De rupsbanden zijn bedoeld voor het zware segment boven 250 pk en komen niet voor eind dit jaar op de markt. De cilinder helpt de boogievering voor meer comfort. Net als bij de standaard tracks staan de loopwielen 1,5 centimeter lager dan de keerwielen voor minder wringen in bochten en pendelen zij in de dwarsrichting.

Standaard rupsen hebben een klein sprocketwiel en dus vaak een 40% lage topsnelheid. In halftrack-uitvoering is de voorwielaandrijving bovendien niet te gebruiken door de verhouding met de voorloop. Tracks met een transmissie die de snelheid weer verhoogd zijn de oplossing. Die hogere snelheid vraagt ook om een betere vering voor meer comfort.

De Next Gear trackset van Zuidberg onder een Puma CVX 240. - Foto: Michel Velderman
De Next Gear trackset van Zuidberg onder een Puma CVX 240. - Foto: Michel Velderman

Of registreer je om te kunnen reageren.