MF-actie

Massey Ferguson Extreme make over

Het merk Massey Ferguson kent een zeer rijke historie. Daniel Massey legde de basis daarvoor al in 1847. Zijn Foundry and Machine Manufactory produceerde een van de eerste dorsmachines. En het eerste voertuig dat 56 jaar geleden rijdend de Zuidpool wist te bereiken, was een Ferguson. Het is dit jaar bovendien 50 jaar geleden dat de legendarische 100-serie (bekend als The Red Giants) verscheen. Op menig erf staat nog wel een MF 135 of een MF 565. Reden genoeg om samen met het vakblad TREKKER op zoek te gaan naar een Massey Ferguson die een professionele opknapbeurt verdient, om nog vele jaren trouwe dienst te doen in de praktijk.

Meer dan 140 TREKKER-lezers schreven hun MF in om mee te dingen naar de grondige revisie. Hieruit selecteerde de redactie van het blad en de importeur van Massey Ferguson vijf genomineerden voor de gratis professionele opknapbeurt. Hiernaast kom je meer over de kandidaten te weten.

Pardijs wint TREKKER-opknapbeurt t.w.v. €10.000
De oude Ferguson FE35 van André Pardijs wint de TREKKER-opknapbeurt t.w.v. €10.000. De MF 35 was volgens de jury in de jaren ’60 een zeer populaire allemansvriend. En nog steeds op veel bedrijven een handige klustrekker. Wat dit exemplaar bijzonder maakt is dan ook niet zozeer dat er al drie generaties op hetzelfde bedrijf mee werkten. Vooral de originele voorlader met bak (waarmee de trekker destijds nieuw is geleverd) maakt dit exemplaar speciaal.
Door het ontbreken van een technische achtergrond en tijdgebrekheeft Pardijs hem zelf nooit opgeknapt. Dat hoeft ook niet meer, want dat wordt nu voor hem gedaan.

Bekijk de fotoserie van de prijsuitreiking. In de februari-uitgave van TREKKER (nr. 317, pagina 52) verschijnt een groot interview met de winnaar.