if (typeof(RBCC) !== "undefined" && RBCC.ConsentCheck('social')) { }
TREKKER back to the future

TREKKER magazine viert haar dertigjarige jubileum met een spectaculaire actie. Boeren en loonwerkers kunnen hun geliefde trekker uit eind jaren tachtig opgeven voor de ‘TREKKER back to the future’ wedstrijd. De winnende trekker krijgt een gratis, grondige upgrade, in samenwerking met Kramp in Varsseveld, de grootste onderdelenexpert in de landbouw, en onderwijsinstelling Aventus.

Jouw trekker wordt niet alleen professioneel tot in de puntjes gerestaureerd, maar ook voorzien van de modernste snufjes. De bedoeling is dat de trekker zo weer jarenlang van nut kan zijn in de boerenpraktijk.

Meedoen? Maak een filmpje waarin je binnen een minuut vertelt waarom juist jouw trekker in aanmerking komt voor de upgrade. Doe dit voor of naast de trekker die je opgeeft. Let op dat je duidelijk zichtbaar en goed verstaanbaar bent. Zorg voor voldoende licht en ga niet te ver van de camera staan. Bekijk hier wie je zijn voorgegaan.
Insturen kan tot 16 november 2018.

TREKKER back to the future spelregels

Wie kunnen meedoen?

 • Alle Nederlandse en Belgische loonwerkers en boeren, van 18 jaar en ouder, met een abonnement op TREKKER. Nog geen abonnee? Profiteer nu van een aantrekkelijke instapkorting.
 • De deelnemer geeft toestemming voor het eventueel maken en publiceren van filmopnames ten behoeven van marketingdoeleinden, alsmede het publiceren van de ingezonden deelnamevideo op deze website en onze socialmediakanalen.

Welke typen trekkers komen in aanmerking?

 • Alle 30 jaar oude landbouwtrekkers met bouwjaren 1988 en 1989 in de vermogensklasse van 35 tot 150 pk Merken: Case IH, Deutz-Fahr, Fendt, Fiat, Ford, Massey Ferguson, John Deere, Same, Landini, Zetor, Valmet, Steyr en Renault.

Hoe wordt de winnaar gekozen?

 • Onze vakjury gaat uit alle inzendingen een top 5 samenstellen van potentiële kandidaten. Deze kandidaten worden op 20 november gebeld voor een afspraak. Onze jury gaat de top 5 op 21 en 23 november persoonlijk bezoeken om de trekker van dichtbij te beoordelen.
 • Uit de top 5 zal onze vakjury 3 kandidaten kiezen die doorgaan naar de finale stemronde.
 • Op 26 november zal de top 3 bekend worden gemaakt op onze website en Facebookpagina. Vanaf dat moment kan het publiek stemmen uitbrengen en een winnaar kiezen.
 • De publieksstemronde sluit op 10 december. Als alle stemmen zijn geteld zullen wij de winnaar later die week persoonlijk feliciteren en bekend maken op onze website en Facebookpagina.

Wat gebeurt er met de winnende trekker?

 • De winnende trekker wordt in december schoongemaakt, technisch gekeurd en op transport gezet door het projectteam van Aventus. Zij zullen samen met Kramp en TREKKER alle wensen doornemen en een plan van aanpak maken voor de renovatie.
 • In de periode van januari 2019 t/m oktober 2019 wordt de winnende trekker volledig gerestaureerd en voorzien van de modernste technieken. Hieronder vallen onder andere Isobus, luchtgeveerde stoel, DAB+ radio (boxen en antenne), proportioneel ventiel, werkverlichting en zwaailamp ombouwen naar LED, airco en luchtdrukremsysteem.*
 • De renovatie gebeurd in de werkplaats van Aventus in Apeldoorn.
 • Van de winnende trekker wordt het koetswerk volledig in originele staat teruggebracht. Versleten onderdelen aan stuurinrichting, hef en hydrauliek worden vervangen.

Welke van de genoemde upgrades worden uitgevoerd, hangt af van:

 • Toekomst bestemming/werkzaamheden van de trekker
 • Wensen van de eigenaar
 • Technische mogelijkheden

* Banden en onverwachte grote reparaties aan inwendige van de motor en de transmissie vallen buiten de renovatie en worden alleen in overleg met de eigenaar uitgevoerd.