Facebook pixel

TREKKER Bootcamp Precisietechniek

In één dag praktisch toepasbare kennis opdoen op het gebied van precisietechniek

 

Trekkers en werktuigen zitten vol met (slimme) precisietechnieken. Deze precisietechnieken blijken in de praktijk minder eenvoudig toepasbaar te zijn dan vooraf gedacht. Sommige technieken zijn praktijkrijp, andere hebben nog slagen te maken. Tijdens de Bootcamp Precisietechniek krijg je op één dag in drie technische workshops, diepgaande en praktisch toepasbare kennis op het gebied van precisietechniek van de beste experts uit de branche.

Inhoud workshops

 • Fouten opsporen in je taakkaarten
 • TIM-systemen (Tractor Implement Management), wat is er mogelijk
 • Sensoren in de landbouw

Het resultaat
Je hebt na het volgen van de bootcamp een goede basis gelegd om je verder te ontwikkelen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van precisietechniek.

Voor wie
De Bootcamp Precisietechniek is uitermate geschikt voor (chef)monteurs van landbouwmechanisatiebedrijven met minimaal MBO 3/4 niveau en een ontwikkeld gevoel voor (nieuwe) technologieën.

Programma

09.00 Ontvangst met koffie/thee
09.30 Welkom
10.00

Workshop ronde 1 – je volgt in kleinere groepen alle workshops

Workshop: Tractor Implement Management (TIM) – trainer Indra Tjalma, Kverneland Group
Met Tractor Implement Management stuurt een werktuig de trekker aan. Dat levert exacter werk en gemak op. Met dit nieuwe universele systeem worden repeterende handelingen van de chauffeur overgenomen. Het is een nieuwe elektronische regeltechniek waarbij een werktuig commando’s geeft aan de trekker. In feite bedient het werktuig dan zelf hydraulische functies, rijsnelheid, aftakas, hefinrichting of het stuurwiel.

 • Welke functionaliteiten zijn onderdeel van de TIM standaard en wat kan de gebruiker verwachten.
 • Stap voor stap configureren van een TIM werktuig met een TIM tractor.
 • TIM in werking – Hands on met een TIM tractor en een TIM balenpers.

Workshop: Fouten opsporen in je taakkaarten – trainer Koen van Boheemen, NPPL / Wageningen University Research

 • Wat is een taakkaart en waarom is het belangrijk om hier meer over te weten
 • Hoe maak je een taakkaart en vervolgens de vertaalslag naar de optimale uitvoering van de hier aan gekoppelde taak
 • Wedstrijdelement: Fout opsporen in je taakkaart

Workshop: Sensoren in de landbouw – trainer Peter de Haan, Kramp

 • De sensor is stuk, welke moet ik nu kiezen?
 • PnP en NPN, wat is het verschil?
 • Welke sensor kiezen we als we iets willen meten?
12.00 Lunch
13.00 Workshop ronde 2
15.00 Workshop ronde 3
17.00 Einde programma en afsluiting met een borrel

Trainers

Indra Tjalma, Kverneland Group

Indra Tjalma is sinds januari 2016 werkzaam als system engineer bij Kverneland Group Mechatronics.  Als boerenzoon is hij opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder. Na zijn studie Agrotechnologie in Wageningen te hebben afgerond is hij op de Research en Development afdeling van Mechatronics gaan werken. Daar is hij vooral werkzaam aan de TIM projecten in samenwerking met moederbedrijf Kubota en de AEF. Zijn grootste drijfveer is het ontwikkelen van nieuwe technieken en software die tot slimme en gebruiksvriendelijk werkzame producten leiden.

Koen van Boheemen, Wageningen University Research

Koen van Boheemen houdt zich bezig met het zo makkelijk mogelijk maken van precisielandbouw. Slim verzamelen van data, slim opslaan van data en slim inzetten van data zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Hij is sinds het afronden van zijn studie Biosystems Engineering in 2017 werkzaam als onderzoeker in precisielandbouw & Smart Farming aan Wageningen University Research. Koen begeleidt 3 telers bij het in de praktijk brengen van precisietechnieken in de Nationale Proeftuin Precisielandbouw. Ook werkt hij aan het ontwikkelen van robots voor bijvoorbeeld selectieve onkruidbestrijding en het automatisch herkennen van ziektes en plagen in het veld. Naast zijn werk in Wageningen is Koen zelf ook nog akkerbouwer op een akkerbouwbedrijf van 72 ha in de Noordoostpolder.

Peter de Haan, Kramp

Peter de Haan , werkzaam als Product Groep Manager voor spuittechniek en Mobile elektronica bij Kramp. Opgegroeid op een akkerbouw bedrijf op de grens tussen de veenkoloniën en het Oldambt. Na de hogere landbouwschool terecht gekomen in de agrarische technologie. Vanaf 1990 betrokken bij diverse elektronica leveranciers en hierbij in de praktijk veel agrarische sensoren geïnstalleerd en toegepast. Veel vragen over de mogelijkheden van het meten en waarnemen komen vanuit heel Europa bij mij terecht.

Partners Bootcamp Precisietechniek

Praktische informatie

Aanmelden
Meld je aan via het formulier. Heb je vragen over je inschrijving? Bel dan met onze administratie 0314-358105 of mail naar aanmeldingen.events@misset.com

Deelnametarief
€ 350,- (excl. BTW) per persoon

OOM regeling
De Bootcamp Precisietechniek valt onder de OOM regeling. Je werkgever komt in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Kijk hiervoor op www.oom.nl 

Opzet
De Bootcamp Precisietechniek bestaat uit één dag met drie technische workshops. Het programma begint om 9.30 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur. Vanaf 9.00 uur staat de koffie/thee voor je klaar. Tijdens de bootcamp is er een lunchpauze waarin je een lunch krijgt aangeboden.

Certificaat
Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat.

Annuleringsvoorwaarden
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot drie weken voor aanvang van de bootcamp, dan brengen wij € 75,- (excl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meld je je binnen twee weken voor aanvang af, of ben je afwezig zonder annulering? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken. Annuleringen of plaatsvervangers kun je doorgeven via aanmeldingen.events@misset.com

Agri Innovation Centre
Wisentweg 13c
Dronten

Contact

Voor vragen over het programma

Camille Janssen, portfoliomanager
+31 (0)6 102 329 16
camille.janssen@misset.com

Voor logistieke vragen

Sophie ten Broek, eventcoördinator
+31 (0)6 827 525 97
sophie.ten.broek@misset.com

Voor deelnemers- en marketingvragen

Rianne Westerdiep, campagnemanager
+31 (0)314 358250
rianne.westerdiep@misset.com

Partner worden?

Stefan Landaal, accountmanager
+31 (0)6 573 414 47
stefan.landaal@misset.com

 

Klik op de knop om het aanmeldformulier te openen.