Facebook pixel

Trekker Bootcamp Precisietechniek

In één dag toepasbare kennis opdoen op het gebied van precisietechniek

 

Trekkers en werktuigen zitten vol met (slimme) precisietechnieken. Deze precisietechnieken blijken in de praktijk minder eenvoudig toepasbaar te zijn dan vooraf gedacht. Sommige technieken zijn praktijkrijp, andere hebben nog slagen te maken. Tijdens de Bootcamp Precisietechniek krijg je op één dag in vier technische workshops, diepgaande en praktisch toepasbare kennis op het gebied van precisietechniek van de beste experts uit de branche.

Inhoud workshops

  • Monitoren op afstand
  • Instellingen van de veldspuit
  • Canbus meting aan een isobus systeem
  • Sensoren en actuatoren

Extra: Demonstratie Ecorobotix
Tijdens de lunch wordt op het demonstratieveld de onkruidbestrijdingsrobot Ecorobotix gedemonstreerd. De Ecorobotix is een Zwitserse robot die onderdeel maakt van een project waarbij wordt gewerkt aan nieuwe teeltsystemen die de teelt van akkerbouwgewassen minder/niet afhankelijk maken van chemische gewasbescherming.

Het resultaat
Je hebt na het volgen van de bootcamp een goede basis gelegd om je verder te ontwikkelen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van precisietechniek.

Voor wie
De Bootcamp Precisietechniek is uitermate geschikt voor (chef)monteurs van landbouwmechanisatiebedrijven met minimaal MBO 3/4 niveau en een ontwikkeld gevoel voor (nieuwe) technologieën.

Programma

08.00 Ontvangst met koffie/thee
08.30 Welkom
Jacob de Jong, vestigingsmanager PPO Lelystad
09.00 Workshop ronde 1 – je volgt in kleinere groepen alle workshops

Monitoren op afstand
Trainer: Robin Bos, GroeNoord
Met telemetrie is het mogelijk om op afstand (mee) te kijken naar gegevens en prestaties van voertuigen en machines, en is het mogelijk op afstand diagnose te stellen en aanpassingen te maken in instellingen.
Groep 1:
– Storing aan je GPS: instellingsprobleem of ontvangstprobleem
– Op welke wijze krijg je op afstand toegang tot de trekker en GPS en hoe kun je die storing verhelpen?
Groep 2:
– Storing in je trekker of werktuig: basisdiagnose stellen
– Op welke wijze krijg je toegang tot de trekker of werktuig en hoe kun je die storing verhelpen?

Instellingen veldspuit
Trainer: Erik Lathouwers, Abemec

Canbus meting aan een isobus systeem
Trainer: Wilco Weenink, Granit Parts
– Leer waarom trekkers en werktuigen elkaar qua hard- of software niet begrijpen en de meest bijzondere storingen of haperingen die zich voordoen.
– Krijg grip op verschillende configuraties

Sensoren en actuatoren
Trainer: Hans Bakker, ROVC
– Werking van sensoren en actuatoren
– Correcte diagnose stellen over het systeem waarin deze elementen werken
– Deze praktijk gerelateerde problemen kom je tegen. Hoe ga je beginnen, welke tools heb je nodig en welke parameters zijn van belang.

10.45 Workshop ronde 2
12.15 Lunch + demonstratie Ecorobotix
13.00 Workshop ronde 3
14.30 Workshop ronde 4
16.00 Einde programma en afsluiting met een borrel

Trainers

Wilco Weenink, Granit
Robin Bos, GroeNoord

Werkzaam bij Groenoord als Farmsight medewerker, in een team van 5 personen ondersteunen wij onze klanten met vragen over de bediening van GPS systemen, tractoren en complexe werktuigen. Wij verzorgen de aflever instructie als de klant zijn nieuwe trekker, werktuig of gps systeem in ontvangst neemt, en daarnaast verzorgen wij ook de product trainingen voor onze klanten. Tijdens ons werk kunnen wij in veel gevallen gebruik maken van de mogelijkheden van het JDLink systeem van John Deere, hiermee kunnen wij meekijken op afstand, bestanden versturen naar de gebruiker en eventueel diagnose uitvoeren op afstand. Met deze tools kunnen wij efficiënter werken en kan de klant gewoon doorwerken terwijl wij de diagnose stellen.

Hans Bakker, ROVC

Werkzaam geweest bij Parenco en BASF, en sinds 2002 als freelance docent verbonden aan ROVC, NCOI en IWN. Hans Verzorgt cursussen op het gebied van elektrotechniek, meet- en regeltechniek, projectleiding en veiligheid.

Erik Lathouwers, Abemec

Vanaf 1997 monteur bij JMB, met name op het gebied van oogstmachines. In 2005 gestart bij Abemec, als regio vertegenwoordiger machines en tractoren.
Sinds 2015 betrokken bij ABEMEC Smart Farming. Een afdeling die zich voor 100% richt op de precisie landbouw. Ik adviseer monteurs, verkopers, eindgebruikers en collage-Mechanisatiebedrijven, en ondersteun deze in de verkoop, of reparaties.

Partners Bootcamp Precisietechniek

Praktische informatie

Aanmelden
Meld u aan via het formulier. Heeft u vragen over uw inschrijving? Bel met onze administratie 0314-349444 of mail naar aanmeldingen.events@reedbusiness.nl

Deelnametarief
€ 350,- (excl. BTW) per persoon

OOM regeling
De Bootcamp Precisietechniek valt onder de OOM regeling.

Opzet
De Bootcamp Precisietechniek bestaat uit één dag met vier technische workshops. Het programma begint om 8.30 uur en eindigt omstreeks 16.00 uur. Vanaf 8.00 uur staat de koffie/thee voor u klaar. Tijdens de bootcamp is er een lunchpauze waarin u een lunch krijgt aangeboden.

Certificaat
Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat.

Annuleringsvoorwaarden
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot drie weken voor aanvang van de bootcamp, dan brengen wij € 75,- (excl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen twee weken voor aanvang af, of bent u afwezig zonder annulering? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Annuleringen of plaatsvervangers kunt u doorgeven via aanmeldingen.events@reedbusiness.nl

PPO Lelystad
Edelhertweg 1
8219 PH Lelystad

Contact

Voor vragen over het programma

Camille Janssen, portfoliomanager
0314 349883
camille.janssen@misset.com

Voor logistieke vragen

Sharon Idink, eventcoördinator
06 52687938
sahron.idink@misset.com

Voor deelnemers- en marketingvragen

Rianne Westerdiep, campagnemanager
0314 358102
rianne.westerdiep@misset.com

Partner worden?

Stefan Landaal, accountmanager
0314 349651
stefan.landaal@misset.com

 

Klik op de knop om het aanmeldformulier te openen.