Facebook pixel

Stem mee op ‘Tractor of the year 2020’!

Net zoals er jaarlijks een ‘Auto van het jaar’ en de ‘Vrachtauto van het jaar’ wordt uitgeroepen, zo wordt er jaarlijks ook een ‘Trekker van het jaar’ uitgeroepen. Op zijn Engels heet dat: ‘Tractor Of The Year’, kortweg TOTY.

Naast deze hoofdprijs (voor de grotere trekkers) reikt de jury een prijs uit voor de beste boerentrekker (‘Best of Utility’) én voor de meest bijzondere, speciale trekker in de categorie ‘Best of Specialized’ (trekkers ingezet in de speciaalteelt of cultuurtechniek). Al deze kandidaten dingen bovendien mee naar de algemene duurzaamheidsprijs over alle drie de categorieën heen; ‘Sustainable TOTY’. Merken die buiten de drie eerste categorieën vallen, maar wel een bijzondere techniek gemaakt hebben welke milieu, veiligheid, gezondheid of bodem ten goede komt, dingt ook mee in deze overkoepelende prijs ‘Sustainbable TOTY’. In 2020, het eerste jaar waarin Sustainable TOTY plaatsvindt, dingen bijvoorbeeld een elektrische Fendt, een elektrische Rigitrac en de New Holland methaantrekker mee in deze prijs.

Tractor of The Year 2020

Op de website van Tractor of The Year kan je vinden welke trekkers in voorgaande jaren de prijs wonnen, wie de juryleden zijn en wat er verder actueel is. De genomineerden voor de verkiezing van 2020 zijn inmiddels bekend. Maar niet alleen de vakjury stemt. Ook jij, TREKKER lezer en/of liefhebber, kan mee stemmen op de de publiekstitel. Beslis mee! Stemmen op de categorieën kan via onderstaande knoppen.

Over TREKKER en Tractor of the Year

De TREKKER-redactie is de enige Nederlandse afgevaardigde die deel uitmaakt van het internationale TOTY-jury. De complete TOTY-jury bestaat uit 24 internationale (Europese) titels waarbij de landbouwtrekkers en –mechanisatie centraal staan. Elk jaar kiest deze jury uit een groot aantal potentiële kandidaat-trekkers een klein aantal genomineerde trekkers die meedingen naar de eretitel ‘Tractor Of The Year’.

Op het eind van elk jaar, doorgaans halverwege de maand november, wordt de winnaar bekend gemaakt op een internationale mechanisatieshow. In de even jaren is dat op de Italiaanse Eima in Bologna, in de oneven jaren gebeurt dat op de Duitse Agritechnica in Hannover. De winnaar draagt de eretitel voor het hele jaar dat daarop volgt.